Acasa Actualitate-InternaSocial Accidentul din Apuseni: Copilotul Răzvan Petrescu externat

Accidentul din Apuseni: Copilotul Răzvan Petrescu externat

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din urmă cu o lună, a fost externat, vineri dimineaţă, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca.

Accidentul din Apuseni: Copilotul Răzvan Petrescu externat (foto:realitatea.net)

Răzvan Petrescu a fost scos, ȋn dimineaţă de vineri, 21 februarie, cu o targă din clădirea SCJU Cluj-Napoca şi a fost urcat într-o ambulanţă care îl va transporta la Râmnicu Vâlcea, ambulanţa fiind urmată de o maşină în care se aflau părinţii acestuia. Întrebat când va reveni la control la SCJU Cluj-Napoca, copilotul a răspuns că nu ştie, şi că acest lucru este trecut pe fişa de externare. Nici conducerea SCJU Cluj-Napoca nu a putut preciza când va veni la control Răzvan Petrescu.

Copilotul Răzvan Petrescu va urma acasă un program de refacere, iar apoi alt program de recuperare într-o clinică de specialitate. Joi, la o lună de la accidentul din Apuseni, Răzvan Petrescu a făcut primele declaraţii, înaintea externării sale, spunând că starea de sănătate i s-a îmbunătăţit considerabil şi că se simte bine, el rememorând momentul impactului. „Starea mea s-a îmbunătăţit considerabil şi pot fi externat, mă simt bine”, a spus copilotul Răzvan Petrescu într-o conferinţă de presă susţinută, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.

Răzvan Petrescu a mai spus că pentru el va urma o perioadă de refacere de o lună-două, acasă, şi apoi o perioadă de recuperere. Copilotul a afirmat că i-ar plăcea ca după ce starea de sănătate îi va permite să îi viziteze pe moţii salvatori şi să vadă „şi din picioare” locul accidentului. Întrebat ce dorinţe are, el a spus că vrea să revină la starea sa iniţială de sănătate şi apoi să se urce din nou la manşa avionului. Copilotul Răzvan Petrescu, în vârstă de 23 de ani, a suferit trei operaţii până în prezent.

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş. Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie. Ulterior, medicul a susţinut o conferinţă de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viaţă, după ce aeronava a intrat în ceaţă, a pierdut înălţime şi a pierdut un motor. Medicul Zamfir şi-a reluat activitatea după o săptămână. De asemenea, medicul Sorin Ianceu a fost externat în 3 februarie, iar ceilalţi doi medici răniţi în accidentul aviatic, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, au fost externaţi a doua zi, conform mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult