Acasa InternationalExterne Medvedev vede Ucraina drept un potențial inamic militar al Rusiei

Medvedev vede Ucraina drept un potențial inamic militar al Rusiei

scris de Laurentiu Banches
237 Afisari

Premierul rus Dmitri Medvedev a atenționat că Rusia va reacționa dacă Ucraina va renunța la statutul său de țară nealiniată.

Medvedev vede Ucraina drept un potențial inamic militar al Rusiei (foto:deschide.md)

Medvedev vede Ucraina drept un potențial inamic militar al Rusiei (foto:deschide.md)

„Președintele SUA a semnat o lege antirusească, ce-i permite oricărui președinte american să folosească în orice moment sancțiunile împotriva țării noastre. La fel ca în cazul amendamentului Jackson-Vanik, relațiile noastre cu SUA vor fi otrăvite pentru decenii”, a notat premierul rus, într-o postare pe Facebook din seara de luni, 22 decembrie. Potrivit lui Medvedev, „președintele Ucrainei a trimis în Rada Supremă (parlamentul unicameral) un proiect de lege ce prevede renunțarea la statutul de țară nealiniată pentru țara sa: de fapt, o cerere de aderare la NATO, transformând Ucraina într-un potențial inamic militar al Rusiei”.

„Ambele aceste decizii vor avea consecințe extrem de negative. Țara noastră va trebui să reacționeze la ele”, a avertizat Dmitri Medvedev, potrivit Agerpres. În data de 18 decembrie, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a înaintat pentru dezbateri în Rada Supremă un proiect de lege ‘privind implementarea de amendamente ce prevăd renunțarea de către Ucraina la politica sa de țară nealiniată’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS