Acasa InternationalExterne SUA: Cazul Ferguson se repetă la Millwaukee

SUA: Cazul Ferguson se repetă la Millwaukee

scris de Laurentiu Banches
124 Afisari

Un poliţist din oraşul Milwaukee, care a ucis în aprilie, cu 14 focuri de armă, un afroamerican aparent fără domiciliu stabil, provocând la vremea respectivă manifestaţii, nu va fi inculpat.

SUA: Cazul Ferguson se repetă la Millwaukee

SUA: Cazul Ferguson se repetă la Millwaukee

Decizia a fost anunţată de către procurori luni, 22 septembrie, în contextul în care justiţia a decis în mai multe rânduri, în ultimele săptămâni, să exonereze poliţişti care au ucis persoane de culoare. Poliţistul din Milwaukee, Christopher Manney, între timp concediat, l-a împuşcat pe 30 aprilie pe Dontre Hamilton, în vârstă de 31 de ani, după ce a fost chemat de către angajaţi ai unei cafenele deranjaţi de acest bărbat care dormea într-un parc vecin. Între cei doi bărbaţi a avut loc o confruntare fizică la momentul arestării, iar poliţistul a folosit arma din dotare. „Este un incident tragic pentru familia Hamilton”, scrie procurorul în concluzia raportului pe care l-a întocmit, dar, „având în vedere mărturiile şi analiza faptelor, am conchis că poliţistul Manney a făcut uz de armă în legitimă apărare, iar ca urmare nu poate fi inculpat pentru crimă”.

Avocatul familiei, Jonathan Safran, va solicita o anchetă federală, potrivit ziarului local Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinel. Numeroase manifestaţii, în unele cazuri revolte, au avut loc în toată ţara de mai multe săptămâni, denunţând rasismul şi discriminarea de care dă dovadă poliţia, în urma unor incidente de acest tip la Ferguson (Missouri) şi New York. Conform mediafax, tensiunile s-au intensificat sâmbătă, după ce un bărbat de culoare, un infractor mărunt cu probleme de natură psihică, a spus că vrea să se răzbune pe poliţie şi a ucis doi poliţişti la New York.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS