Acasa Stiinta-ITIT Coreea de Nord ar fi rămas fără internet după un atac cibernetic

Coreea de Nord ar fi rămas fără internet după un atac cibernetic

scris de Laurentiu Banches
124 Afisari

După un avertisment al lui Obama asupra unor represalii americane ca răspuns la atacul cibernetic împotriva Sony, conexiunile la internet ar fi fost întrerupte în Coreea de Nord.

Coreea de Nord ar fi rămas fără internet după un atac cibernetic (foto:unimedia.info)

Coreea de Nord ar fi rămas fără internet după un atac cibernetic (foto:unimedia.info)

Conexiunile la internet nu funcționează între Coreea de Nord de mai multe ore, fapt ce sugerează un eventual atac, potrivit Dyn Research, o companie cu sediul în SUA și specializată în securitatea informatică. „În general, sunt detectate întreruperi de scurtă durată (din Coreea de Nord), dar niciodată probleme continue de conexiune. N-aș fi surprins ca ei să suporte acum un atac”, a explicat Doug Madory însărcinat cu probleme de internet la Dyn Research. La Departamentul de Stat, purtătorul de cuvânt adjunct Marie Harf a spus că nu este în măsură să comenteze informațiile privind problemele de conexiune la internet ale Coreii de Nord.

SUA au acuzat Coreea de Nord că s-ar afla în spatele atacului împotriva celor de la Sony Pictures, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei „The Interview”, o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong Un. Conform Agerpres, președintele american Barack Obama a declarat, într-un interviu difuzat duminică de canalul CNN, că „nu crede că acesta a fost un act de război… ci un act de vandalism cibernetic care a fost foarte costisitor”. El a promis de asemenea un răspuns „proporțional”, fără a-i preciza natura. Administrația Obama ar examina „o serie de opțiuni” pentru a răspunde la atacul cibernetic, a adăugat ea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS