Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Jocurile cu focul FMI-Băsescu: Vor să ridice militarii împotriva Guvernului

UPDATE Jocurile cu focul FMI-Băsescu: Vor să ridice militarii împotriva Guvernului

scris de M.A.B.
1.438 Afisari

UPDATE, joi, 15 noiembrie, ora 14,55 – Referitor la informaţiile potrivit cărora una dintre condiţiile FMI ar fi ca pensiile speciale ale militarilor să nu depăşească 350 de lei, Biroul de presă al M.Ap.N. este împuternicit să facă următoarele precizări:

La discuţiile cu reprezentanţii FMI şi ai CE, la care a participat şi ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, nu a fost niciodată luată în discuţie condiţia ca pensiile militare să nu depăşească 350 de lei. Mai mult, oficialii celor două organisme internaţionale au precizat că trebuie îndreptate lucrurile în cazul pensiilor militare care au fost calculate gresit.

Ministrul apărării naţionale consideră că pensionarii militari care şi-au slujit ţara cu onestitate, cu credinţă şi cu onoare şi, independent de voinţa lor, s-au văzut puşi peste noapte în situaţia reducerii veniturilor ce li se cuveneau pe drept, nu trebuie să fie manipulaţi sau să devină victime ale dezinformării.

Pensiile militare au fost recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale OUG nr. 1/2011, acte normative care, de altfel, au bulversat sistemul pensiilor militare, au creat mari nedreptăţi şi în loc să aducă economii la buget au crescut cheltuielile cu aproximativ 30 la sută”, a apreciat ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

Revenirea pensiilor diminuate la cuantumul pensiile din decembrie 2010 este un act reparatoriu, dar astfel de măsuri nu pot fi luate decât după luarea în calcul a tuturor posibilelor implicaţii şi, mai ales, fără să afecteze în vreun fel angajamentele luate de ţară în domeniul fiscal-bugetar.

–––––––

UPDATE 22.05: Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara la Târgu Jiu că reprezentanţii FMI şi CE au enunţat o poziţie de principiu privind nemodificarea modului de calcul al pensiilor, dar a precizat că trebuie îndreptate lucrurile în cazul pensiilor militare care au fost calculate greşit. Prim-ministrul a precizat că nu s-a discutat cu delegaţia FMI despre revenirea pensiilor militare la nivelul din 2010, ci că a ridicat problema calculării greşite a multor pensii în cazul militarilor, transmite Agerpres. „Am ridicat problema, a fost şi ministrul Apărării, am ridicat problema calculării greşite a multor pensii militare şi urmează ca, în perioada imediat următoare, să avem exact implicaţia bugetară pentru ca în conformitate cu calculele făcute de Ministerul Apărării – nu e vorba de bani în plus, aşa încât facem toate calculele şi decizia aparţine Guvernului pentru a include acest lucru în bugetul pe 2013. Cei de la FMI şi Comisia Europeană au enunţat o poziţie de principiu, aceea de a nu modifica sistemul stabilit de calculare a pensiilor. Acolo unde sunt calculate greşit sau unde s-au făcut nedreptăţi trebuie să le îndreptăm”, a declarat premierul.

Jocuri periculoase, la Bucureşti, după întâlnirea cu Traian Băsescu. FMI i-a declarat Guvernului României că nu este de acord cu pensiile militarilor. Ponta va decide cât de mult se poate juca cu focul.

Militari

Jocurile FMI-Băsescu: Vor să ridice militarii împotriva Guvernului

Guvernul a spus FMI că vrea să revină la pensiile vechi, pentru militarii care au înregistrat scăderi de venituri în urma recalculării greşite aplicate începând din 2010, păstrand pensiile care au crescut în urma recalculării, propunere respinsă de experţii Fondului Monetar Internaţional. ”După aplicarea noului sistem de calcul, majoritatea pensiilor speciale au crescut, cam peste 90% din acestea. Au fost însă şi cazuri în care unele pensii au scăzut, prin aplicarea aceluiaşi sistem. FMI a spus că revenirea la nivelul anterior pentru unele pensii ar însemna şi scăderea pensiilor pentru cei care au beneficiat de pe urma recalculării, şi care sunt mai mulţi. Recalcularea s-a făcut pe baza unor criterii stabilite prin lege şi este greu de reversat doar pentru unii, chiar dacă se înţeleg raţiunile electorale”, au declarat pentru Mediafax surse apropiate discuţiilor.

Reprezentanţii FMI ar fi amintit Guvernului că aceste recalculări au fost admise la acea vreme în ciuda faptului că militarii aflaţi acum în pensie nu au contribuit niciodată la sistemul public de pensii.

Mergând mai departe, surse Antena 3 suţin că FMI nu numai că nu acceptă recalcularea pozitivă a pensiilor militarilor, dar şi că acestea “nu trebuie să depăşească 350 de lei”.

De asemenea, potrivit RTV, rectificarea pensiilor militarilor, propusă de guvernul Ponta în negocierile cu FMI, ce ar presupune un efort bugetar de 9 milioane de lei pe lună, este considerat prea mare de negociatorii Fondului Monetar Internaţional.

Guvernul Ponta a anunţat că vrea să rectifice pensiile militare calculate greşit de guvernul Boc-Băsescu, în cazul a 30.000 de militari. În mod ciudat, delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a întâlnit mai întâi cu Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, nu cu Guvernul României, aşa cum era normal. Traian Băsescu este iniţiatorul bulversării pensiilor din sistemul miliar.

37 comentarii

urbos 14-11-2012 - 19:25

Nu prea vad cum tot impotriva guvernului s-ar ridica militarii.Nu e nici o logica aici, ura se va revarsa asupra blestematului Basescu si a jegurilor pe care le slujeste.

digital 14-11-2012 - 19:33

kiorului îi stau în ghât militarii și ar face orice să-i distrugă!
el fiind doar un căpitan de navă,probabil în tinerețile lui și-a luat-o original de ceva militari adevărați,iar în paranoia lui de frustrat dorește cu orice preț să-i distrugă,othreapa dreq,ce este!

gicu 14-11-2012 - 19:57

mina pe arme si nationalizat tot legea 18 urgent cum zice pp dd si pedeapsa cu moatrea ca la chinezi pt coruptie cu pierderea dreptului la pensie ca la americani si recuperarea prejudiciului judecat la urgenta

DXN 14-11-2012 - 22:25

Ba batcoiule,
Tot ut esti?
Ma’ io zic sa te potolesti!
Lasa rumanii in pace!
Stiu ei ce au de facut!
dxn DXN

Marius Bâtcă 14-11-2012 - 22:47

@ DXN
Tu chiar nu intelegi ca nu iti sterg comentariile? E chiar atat de greu sa pricepi? NU ma intereseaza pe cine cunosti, cu cine ai lucrat si cu atat mai putin pe cine sesisezi!
NU ma intereseaza „plangerile” tale la „institutii” si nici „amenintarile” tale. NU ma interseaza cu cine si cat te injuri si nici daca ma injuri. Cu atat mai putin cine te injura, cum si de ce te injura!
NU ITI STERG COMENTARIILE, pentru ca este dreptul tau sa te exprimi liber si sa spui liber ceea ce gandesti. Daca vrei sa injuri, INJURA! Injura-ma, daca iti face placere! Chiar nu ma deranjeaza.
Ce iti spun acum e valabil pentru toti cei care comenteaza pe forum.

DXN 14-11-2012 - 22:57

esti praf!

Marius Bâtcă 14-11-2012 - 23:03

@ DXN
Licurici în vise mici,
Praf de stele peste gene!
Te astept si maine aici,
Noapte Buna Deicsene!

DXN 14-11-2012 - 23:15

Licuriciu’asta te va baga in puscarie, daca nu te-ndrepti!

tomi 15-11-2012 - 00:00

REPET EXPUNEREA BESTIEI DE DIGITAL:

== doar subconțtientul te mai ține aproape de România,în rest ești o ființă în agonie!
cred că e cel mai mare blestem pe care ți-l poate da cineva:să nu-ți mai recunoști identitatea!
din câte am văzut,la tine e patologic măi vale,oricât ai dori tu să disimulezi!
Dacă mai dai din gură ji dane vă pârjolim pe toți ca pe por-cii de la barăcile unde nemții nu au făcut treabă sufient de migăloasă. Piei ji dane cu tot neamul tău de șobolani. ==

Asta deja cred ca a depasit limita penalului, si de data aceasta voi proceda un pic mai serios!!!!!!!!

DXN 15-11-2012 - 00:04

Pt tomi,
Stimate colega,
Eu nu vreau ca acesti teroristi sa nu fie „indexati”!
Oricum, pentru „evenimente deosebite” raman aici, prezent!
dxn DXN

DXN 14-11-2012 - 23:14

Hai, noroc!
(Ca te cunosc!)

ValVerde 14-11-2012 - 23:01

Marius, eu te cred !
Eu te cred ca nu le stergi tu, dar atunci cine le sterge, pentru ca mesajele dispar !!!

Poate tu crezi ca e dreptul nostru sa postam ce ne trece prin cap, inclusiv injuraturi, dar ori nu esti singurul cu guma ori ne torni baliverne.

DXN 14-11-2012 - 23:03

Merci!
Ramai -pt mine- acelasi barbat!

DXN 14-11-2012 - 23:37

Ai vazut c-am scris cu „b ” mic!
Adica cu o mana! Nu cu doua!

ValVerde 14-11-2012 - 23:39

Ce faceai cu cealalta mina?

DXN 14-11-2012 - 23:43

Pt VVcV
Pardon , Minsk.

DXN 14-11-2012 - 23:06

Ba’ batcoiule nu te mai plange si nu mai invinovati pe altii!
Ti-am demonstrat!
Vrei sa le iau de la capat?:
FII DRACULUI BARBAT! macar o data!
Ca de labagii m-am saturat!

DXN 14-11-2012 - 23:18

Comments-urile le vei (le ve-ti) sterge maine!
Sunt SIGUR!
Altcumva vor fi dovezile antisemitismului tau!
SRI,SRI, SRI, SRI, …

tomi 14-11-2012 - 23:33

DXN hai ca pariez cu tine ca nu au sa-ti stearga textele. Uite eu sint convins ca nu te vor sterge si miine dimineata vei vedea ca am avut dreptate. Miine am sa-ti spun de ce nu vor sterge textele noastre. Insa textele antisemite semnate urbos si digital vor disparea.

DXN 14-11-2012 - 23:38

Posibil!

DXN 14-11-2012 - 23:39

Da’ le-am salvat!
Deja.

digital 14-11-2012 - 23:44

după ce că ești cretin,mai ești și uituc!
ți-au sedat amerlocii și ultimul neuron,România suntem noi,nicidecum tu,așa cum greșit ți-au indus sentimentul fals,stăpânii pe la care slugărești!
doar subconțtientul te mai ține aproape de România,în rest ești o ființă în agonie!
cred că e cel mai mare blestem pe care ți-l poate da cineva:să nu-ți mai recunoști identitatea!
din câte am văzut,la tine e patologic măi vale,oricât ai dori tu să disimulezi!
Dacă mai dai din gură ji dane vă pârjolim pe toți ca pe por-cii de la barăcile unde nemții nu au făcut treabă sufient de migăloasă. Piei ji dane cu tot neamul tău de șobolani.

jan dinu 14-11-2012 - 23:21

Se rascoala shobolanii
Ca IMFeul nu da banii
Sa traiasca in huzur …
De tzara ii doare’n K.U.R !!!!!
JD-USA

jan dinu 14-11-2012 - 23:22

Corectare : in loc de shobolanii cititi militarii
JD-USA

tomi 15-11-2012 - 00:07

Bestie ordinara cred ca am in buzunare inca o perehe de catuse.
Promisiunea facuta lui urbos ti-e valabila si tie, sint inca locuri in puscariile noastre desigur alaturi de teroristii arabi detinuti de noi.
Daca crezi ca glumesc ma bucura cu atit va fi mai usor sa te scot din birlog, vieme!

urbos 15-11-2012 - 00:32

Scarnavie, mars de pe forumul asta romanesc, piei d-aici parazitule.
Ameninti cetateni romani ma sobolan scelarat? O sa guiti din groapa comuna ma animalule.

jan dinu 15-11-2012 - 00:13

– Domnilor, civilizatia impune un vocabular onorabil –
in relatile intre oameni ! NU maltratati limba romana care
este atit de indragita de poetii neamului nostru indiferent de
afiliatiile ideologice ,religioase ori rasiale .
Traiasca intelegerea intre oameni !
Traiasca prietenia romano- hebraica !!
JD-USA

Gogu 15-11-2012 - 01:03

FMI a dovedit inca odata ca nu are studii juridice internationale si prezinta, de fapt, niste dezinformari de pe vremea lui Boc si a lui Seitan. Armata, cu exceptia a catorva ani nu a platit contributie, in perioada intrarii in NATO, pentru a respecta regulile NATO. In NATO, armata e singura care nu plateste contributii. Noi am platit tot timpul, 50% pe statul de plata, 50% se platea prin fondul unitatii, fond care, de multe ori, depasea valoarea necesara, aceasta aducand prime comandantilor care contribuiau mai mult la buget. Nu mai trebuie amintite regulile UE de drept international, care nu actioneaza retroactiv si nu afecteaza dreptul castigat. FMI nu a auzit de acestea si nici nu cred ca-i intereseaza; doar taieri, acestea fiind ceva sigur pentru ei, in trecut vazand ca nici nu erau solutii, nici cine sa gaseasca solutii de aducere de bani la buget. Masurile luate asupra armatei la intrarea in NATO sunt pas cu pas anulate, din necunoasterea acestor obligatii (fata de NATO) de catre FMI.

urbos 15-11-2012 - 01:21

FMI face parte din mafie, se ocupa cu distrugerea tarilor care le intra in plasa, pentru a le jupui ulterior. Nu e vorba de necunoastere ci de un plan.
Basescu trebuie arestat impreuna cu sleahta lui, acuzat de tradare, si toate angajamentele lui facute in numele Romaniei trebuie considerate nule.

jan dinu 15-11-2012 - 01:04

–-ATENTIE –-
Cineva inverseaza postarile pentru a crea confuzie
cu-i se adreseaza ca intentie initiala.Mai devreme a fost stearsa o postare
.eu fiind sub postarea lu Tomi ,acum ‘EL ” este tocmai
invers …cu catusele in mana …pregatite pentru altii !!!
Jos mizeria umana !
JD-USA

tomi 15-11-2012 - 10:19

Jane nu cauta scuze acestor bestii fasciste ca bufonii forumului urbos si digital. Sint oameni bolnavi mintal, posedati de un antisemitism feroce. In crizele lor schizofrenice vad doar evrei in jurul lor. Nu cred ca au dreptul la un vocabular decent, e ca si cum ai incepe sa faci lectii de umanitate criminalului. Catuse la mini si pusi in streang. Nu putem permite inca o data aparitia fascismului, trebuiesc decimati din fasa orice semne primare ale unor asfel de manifestari.
Jane, vezi ca exemplu cit dezastru a adus lumii arabe acea bestiala „primavara araba” .Sub motivul si pretextul unor revolutii democratice si sociale au urcat la putere peste tot grupari teroriste ale islamului totalitar. Au cazut in capcana toate tarile vestice,asa cum nu au inteles ce urmeaza sa faca Hitler cu national -socialismul sau.Daca era gituit in 1933 nu ajungea sa duca la marele prapad ce l-a provocat cu al doilea razboi mondial.
Jane daca bestii ca urbos , digital si ereticul ar ajunge sa detina putere in miini ar face mai rau ca si Hitler, trebuie sa fi sigur de asta. Acest cuib de bestii este periculos si voi actiona spre disparitia lor daca le place sau nu, asta deja nu mai depinde de ei.
Iar tot haosol de pe forum este opera lor spre a influenta cit mai multi oameni cu antisemitismul lor,spre a inecta veninul in fraieri.

digital 15-11-2012 - 14:34

ce-i nazistule,îți place la tribună,îți place să latri ca hitler?!
futuți morții mătii de câine împuțit,că numa de șmenozeli vă ocupați și tu și împuțitul de avortat deicsen!

ion 15-11-2012 - 07:35

Armata nu mai avem,cultura nu,invatamant nu,industrie nu,agricultura nu,politie nu,de justitie nu mai vorbim,respect in general nu,de fapt nu prea mai avem nimic,injuram trecutul dar traim din el si in general injuram tot,pina la urma cred ca acel „mare om de cultura „care a pus Romania intr-un vagin”ar putea sa aiba dreptate,am devenit specialisti in caterinaca si atit,unde vom ajunge?

OFIȘER ȚN REZ. 15-11-2012 - 10:19

PONTA POATE SĂ REZOLVE PENSIILE MILITARE.

bunelul 15-11-2012 - 13:46

s-a inteles gresit; militarii nu au fost de acord cu recalcularea pensiilor, ci, dimpotriva , au dat guvernul in judecata, dar justitia aservita basescului a primit dispozitie, ordin ca in aceste procese sa se dea solutii impotriva militarilor, concomitent cu favorizarea judecatorilor prin marirea veniturilor, iar magistratii militari beneficiaza in continuare de pensii militare dupa lege veche. Unde este statul de drept pastorit de basescu?

LICA 16-11-2012 - 14:14

La Casa de pensii a armatei s-a falsificat anexa 1, din MS 1290/2001, grupe de munca la armata, aplicand grupe speciale, in afara legii, pentru 90% dintre pensionari, de ex. marind pensii de 2000 lei, la 3000 lei.
Aceste falsuri s-au facut prin emiterea de catre CENTRUL MILITAR ZONAL BUCURESTI , a fiselor de pensie complementare, in 2012, cand era „mafiotul OPREA” ministru , transformand coditii deosebite in conditii speciale,in toata cariera, indiferent ce functie ai avut , chiar si la casieri.
Ceilalti 10%, n-au mai apucat.
Aceasta ilegalitate s-a rasuflat cand Tribunalul Bacau a cerut in dosarele din instanta, documente doveditoare care au stat la baza deciziilor de pensii.
Aici s-au deschis dosare penale pentru fals in acte si discriminare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS