Acasa Cultura-ReligieReligie Mărturisitorii -„19 martie” 2010 – minunea se repetă…

Mărturisitorii -„19 martie” 2010 – minunea se repetă…

scris de Adrian Pătruscă
361 Afisari

Continuăm cu episodul 11 din cartea apărută la Editura Lucman, despre lucrarea tainică a Sfinţilor Închisorilor.

Sfintele moaşte au izvorât mirVineri, 19 martie 2010, începând de la ora 18.30, la Teatrul Luceafărul din Iaşi a avut loc conferinţa cu tema: „Despre învăţăturile şi minunile noilor mărturisitori”, susţinută de părintele Hrisostom Manolescu şi scriitorul Danion Vasile. Totodată a fost lansată cartea Biserica şi duşmanii ei, volum care reuneşte o parte dintre articolele apologetice ale lui Danion Vasile.

În prima parte a conferinţei s-a vorbit despre jertfelnicia noilor mărturisitori români şi canonizarea lor, canonizare care întârzie în mod nejustificat, deşi pentru canonizarea unui mucenic nu este nevoie nici de minuni şi nici de sfinte moaşte, ci de îndeplinirea unui singur criteriu: dreapta credinţă în Hristos. Este greu să se înţeleagă de ce Valeriu Gafencu, supranumit „sfântul închisorilor”, cel care a murit pentru a salva viaţa unui pastor evreu, nu s‑a învrednicit de atenţia forurilor competente ale Bisericii. (…)

La sfârşitul conferinţei, în timp ce credincioşii se închinau la icoana celor trei noi mărturisitori (părintele Ilarion Felea, părintele stareţ Daniil de la Rarău şi Valeriu Gafencu) şi la sfintele moaşte ale unor mărturisitori necunoscuţi de la Aiud, s-a repetat minunea care avusese loc şi cu un an înainte, în aceeaşi sală, în aceeaşi zi – 19 martie (ziua trecerii la Domnul a lui Virgil Maxim, unul dintre cei mai cunoscuţi mărturisitori din temniţele comuniste). La un moment dat, în văzul tuturor celor prezenţi, din sfintele moaşte a început să izvorască bună-mireasmă. Încă din timpul conferinţei unii creştini au simţit această mireasmă, dar atunci nu s-au făcut publice astfel de mărturii, pentru a nu da loc interpretărilor nepotrivite.

Apoi, atunci când din raclă a început să izvorască mir, întreaga sală s-a umplut de bună-mireasmă. Ca şi anul trecut, drept mulţumire pentru această sfântă binecuvântare, la rugămintea credincioşilor, părintele Hrisostom a citit Acatistul Noului Mărturisitor Valeriu Gafencu, din volumul Din temniţe spre Sinaxare.

După conferinţă unii au considerat potrivit să întărească cele petrecute prin alcătuirea unei liste cu semnături şi date de contact. Văzând minunea, mulţi dintre cei prezenţi au făcut fotografii. Postul local Iaşi TV Life a realizat un material despre cele întâmplate.

Ulterior, pe diferite site-uri ortodoxe, au apărut mărturiile impresionante ale unora dintre cei prezenţi.

Ar fi bine ca cei responsabili cu cercetarea dosarelor de canonizare a celor din închisori să înţeleagă că Dumnezeu binecuvântează această lucrare, mult-aşteptată de poporul credincios.

(Alexandra Corbu)

***

Claudiu Pântea, unul dintre primii care au făcut publice fotografii cu racla din care a izvorât mir, a dat următoarea mărturie: „După ce m-am închinat şi le-am văzut uscate, mă gândeam: «Măi, ce uscate sunt, chiar vor fi fost acestea vreodată cu mir?» Şi la câteva minute după ce m-am închinat, aflându-mă la ieşirea din sală simt miros de mir, fără însă să-mi atragă deloc atenţia. Eram prins într-o discuţie şi nu am dat importanţă, deşi îmi plăcea mireasma… Apoi se aude vocea părintelui care vesteşte prezenţa mirului pe moaşte… M-am întors precum un copil… păi erau uscate… mintea mea tot măcina această idee, cum să fie acum altfel? Şi într-ade-văr mirul lucea pe Sfintele Moaşte… Doamne ajută şi întărire în credinţă.”

***

Cunoscutul blogger Saccsiv, care fusese martor al minunii din 19 martie 2009, a anunţat minunea pe internet: „După cum ştiţi, azi a avut loc Pomenirea minunii de la Iaşi, din 19 martie 2009. Şi iată că Dumnezeu a repetat minunea de acum un an. Voi reveni cu amănunte, inclusiv cu imagini.” Iată câteva comentarii…

Dan: Am fost în sală, în rândurile din spate. Chiar cu câteva momente înainte ca părintele Hrisostom să comunice minunea, în sală s-a simţit un puternic miros de mir care venea în valuri. Faptul m-a surprins cu atât mai mult cu cât distanţa între mine şi Sfintele moaşte era mare, excluzând deci orice miros care să aibă o cauză naturală. Am fost şi anul trecut, dar atunci aveam anumite dubii. Doamne, iartă-mă! Ce s-a întâmplat azi a fost mai mult decât orice confirmare a sfinţeniei martirilor din închisorile comuniste.

Slavă Ţie, Doamne!


Cosmin S.: Mărturisesc şi eu că am fost martor la această minune acum câteva ore. Am văzut moaştele, am văzut de aproape mirul care izvora, dar cel mai mult m-a impresionat mirosul dumnezeiesc pe care l-am simţit. M-am apropiat ca să văd şi să simt cât mai intens. E minune şi e adevărată. Slavă lui Dumnezeu!


Ady: Fraţilor, acum două ore am văzut prima minune din viaţa mea… Cum este adevărat că Hristos a înviat, tot atât de adevărat este că am văzut mir izvorând din moaştele sfinţilor de la Aiud…Slăviţi‑L pe Hristos, fraţilor… Amin.


Dănuţa: Slăvit fie Dumnezeu pentru toate dovezile Sale de iubire pe care ni le trimite. Am fost la Aiud, la mănăstire şi la moaştele sfinţilor închisorilor, unde, pe lista martirilor, am văzut şi numele unui unchi de-al soţului meu, fost preot, omorât de comunişti. Am fost foarte impresionată de tot ce am văzut. Slavă lui Dumnezeu şi să ne rugăm să ocrotească ţara noastră, că mult mai avem nevoie!


Narcis: Slăvit să fie Dumnezeu. Am văzut minunea cu ochii mei.


Emil: Am fost în sală, şi, în timpul conferinţei, cu vreo 10 – 15 minute înainte de a ne închina sfintelor moaşte, am simţit un miros în sală, fără să‑mi dau seama de la început de la ce e; m-am închinat la moaştele care erau uscate, iar după alţi 10 – 20 de oameni a început să curgă mirul şi să umple cu mireasmă întreaga sală şi holul teatrului. Slavă lui Dumnezeu pentru minunile Sale şi că m-a învrednicit să fiu acolo!


Ionuţ: Am fost la conferinţă. La final m-am închinat la sfintele moaşte care erau uscate. Apoi m‑am îndreptat spre ieşire. În momentul când am ieşit pe uşă am simţit un puternic miros de mir şi imediat l-am auzit pe Danion strigând: „Cine are aparate de fotografiat, să vină să pozeze, că moaştele au izvorât mir”. M-am întors într-un suflet şi am văzut, am mirosit, m‑am închinat din nou şi am sărutat sfintele moaşte, care acum erau ude de mir. În urmă cu un an, deşi am participat la conferinţă, m-am închinat moaştelor uscate şi am plecat în grabă, neştiind că după cinci minute moaştele aveau să izvorască mir. Atunci nu am văzut, dar am crezut. Ieri am văzut şi am crezut cu mai multă tărie. În 10 minute au venit cei de la Iaşi TV life şi au luat interviuri şi au filmat. Apoi s-a citit acatistul Sfântului Valeriu Gafencu şi o rugăciune către sfinţii închisorilor. Dau această mărturie despre minunea de la Iaşi, 19 martie 2010, încredinţat fiind că şi sfinţii închisorilor cărora m-am închinat mă vor mărturisi pe mine în ziua judecăţii. Doamne ajută!

„Minunea s-a repetat la Mănăstirea Petru Vodă”


„Minunea s-a repetat din nou la Mănăstirea Petru Vodă. Fratele Danion a ajuns cu moaştele la mănăstire şi ne-a dat să ne închinăm şi să ne bucurăm sufletele cu mireasma dumnezeiască a mirului. În timp ce ţineam răcliţa în mână am observat ceva strălucitor şi umed pe suprafaţa sfintelor moaşte; mireasma devenise şi mai puternică. Toţi cei de faţă am văzut că sfintele moaşte izvorăsc din nou mir, apoi am şters mirul cu o pânză curată. Slavă lui Dumnezeu şi să fie spre întărirea sufletească a tuturor pentru vremurile ce or să vină.”

(Gioacăş Gabriel)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult