Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Patriciu pune PNL pe jar

Patriciu pune PNL pe jar

scris de Z.V.
4 afisari

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a atacat vineri, voalat, în editorialul său din Adevărul, alianţa PNL cu PC şi PSD, adică USL. Câţiva lideri PNL au comentat prudent, pentru Hotnews.ro, afirmaţiile lui Patriciu şi au încercat să minimalizeze influenţa acestuia în PNL şi greutatea spuselor sale.

dinu patriciuPatriciu dăduse un semnal că e împotriva ca liberalii să intre într-o asemenea struţo-cămilă încă din 20 ianuarie, într-un interviu acordat, surprinzător, în România liberă.

„’Există bere şi bere fără alcool, există cafea şi cafea fără cofeină, există ţigări şi ţigări lights, există flori şi flori din plastic, există femei şi femei gonflabile, există liberalism, iar unii zic că există şi social-liberalism. Eu beau cafea adevărată, fumez ţigări, ofer flori, iubesc femei şi sunt liberal’. Aceste vorbe le rostea regretatul meu prieten Horia Rusu la un congres de partid în anul 2000. În ceea ce mă priveşte, eu cred că nu există ‘social-liberalism’”, scrie Patriciu vineri în Adevărul.

“Democraţia şi liberalismul nu sunt totuna, astăzi alăturarea lor a devenit un pleonasm. Aceste sintagme idioate îmi zgârie auzul nu pentru că aş fi un adept al purităţii doctrinare, ci pentru că eu cred în pragmatism. Refuz cu încăpăţânare demagogia.

Dacă s-a încheiat o alianţă între toţi cei care cred că trebuie să înceteze alunecarea societăţii româneşti în afara spectrului democratic şi către sărăcie cronică, atunci, în primul rând, la demagogie trebuie renunţat.

Creşterea economică accelerată care să ducă spre prosperitate nu se obţine din vorbe goale. Stabilitatea unei societăţi deschise e garantată de existenţa unei clase mijlocii extinse, cu forţă economică, ambiţie şi motivaţie”, adaugă proprietarul Holdingului Adevărul.

Dinu Patriciu îşi încheie editorialul tot cu un citat din Horia Rusu: “Altfel, schimbarea domnilor, bucuria nebunilor. Altfel, ajungem tot la vorbele lui Horia Rusu, deşi rostite cu mai bine de un deceniu în urmă, la fel de adevărate şi astăzi.

‘Provin dintr-un partid mic cu ambiţii mari şi am ajuns într-un partid mare cu ambiţii mici. Uneori, chiar am impresia că partidul nostru are un caracter preponderent feminin. Căci, pe de o parte, în relaţiile cu partenerii e sfios, ezitant, indecis, inconstant, chiar casnic, iar pe de altă parte e măcinat în interior de intrigi, bârfe, răzbunări pasionale. Cred că a sosit momentul să devină bărbat’.

Poate să-l cheme cum vrea. Eu îl aştept încă”.

Puiu Haşotti: A fost primul care a vrut o alianţă cu PSD

“Este opinia lui Dinu Patriciu şi o respect. Ce pot să vă spun e că Dinu Patriciu a fost primul din PNL care a pledat pentru o alianţă la guvernare cu PSD încă din 2003. Nu ştiu de ce acum şi-a schimbat viziunea. Nu am discutat cu Dinu Patriciu de trei ani.

E dreptul lui să creadă ceea ce crede. Dinu Patriciu este un membru PNL şi atât. Avem 300.000 de membri. Este dreptul dumnealui să creadă ceea ce crede. Opinia lui nu poate influenţa deciziile partidului”, a afirmat liderul senatorilor liberali Puiu Haşotti.

Eugen Nicolăescu: Trebuie tratat ca un publicist

“Totdeauna Dinu Patriciu a făcut declaraţii care nu au fost în spiritul hotărârilor de partid. Poate asta l-a făcut şi mai cunoscut şi mai excentric decât ceilalţi membri de partid. Părerea sa este ca a oricărui membru de partid.

Dacă avea o influenţă mai mare, se manifesta în organismele de conducere ale partidului. (…) Eu cred că domnul Patriciu trebuie tratat ca un publicist când scrie editoriale şi nu ca un om politic. Şi oricum dumnealui nu mai face demult politică la nivel înalt în PNL”, a arătat viceliderul deputaţilor liberali Eugen Nicolăescu.

Mihai Voicu: Opinia lui nu e importantă

“Este o opinie personală, liberă. E părerea dumnealui pe care o respect. Dar, ca dovadă că partidul a pornit pe această cale cu o foarte mare majoritate, opinia sa nu este atât de importantă. Oricum, nu este de natură de a influenţa acţiunea politică a partidului.

Nu există o legatură aşa cum va imaginaţi între Dinu Patriciu şi PNL. PNL este un partid mare, cu organisme de decizie. Sigur, contează părerea fiecarui membru, dar în final se ia o decizie”, a declarat Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL.

15 comentarii

Ionutz Datesh 11-02-2011 - 20:16

Un om inteligent fara indoiala . PNL este creatzia dl.Iliescu, de fapt a fost penetrat pe vremea dl.Cimpeanu si a devenit executant al indicatziilor primite din PSD.

S-a realizat si-un film pe aceasta tema cu ani in urma ..paremi- se in rolul principal regretatul actor Stefan iordache.

Adrian 11-02-2011 - 22:31

Alianta a indepartat PNL din inimile simpatizantilor. Singuri ni aveau nici o sansa.
Alaturi de psd, un partid condus de un presedinte de onoare cu mainile rosii, de sange, spune totul despre psd. Pnl cu traditie in secu, vezi Amadeo Lazarescu-Tariceanu, Olteanu, Organ, Nicolai, Antenescu, Vosganian, ar prefera Psd cu legaturi moscovite. Vor pierde nulti votanti, din pacate si nu vor reusi sa disloce mamutul Pdl de la guvernare. Pacat de romanul…pleaca ai nostri, vin ai nostri…

Salut 11-02-2011 - 22:53

Lasa vere (in sensul de var antropologic al lui Homo Sapiens Sapiens) ca nu a pierdut nimic PNL-ul.
Toti deontologii si ideologii astia de ultima ora voteaza Basescu si PDL de cel putin doua ture de alegeri.
C-asa-i ordinu’ : V-a zis Basescu intr-o noapte sa va culcati socialisti si a doua zi dimineata v-ati trezit toti de dreapta, c-asa a visat Zeus. Ori nu-ti aduci aminte? Pentru ca banuiesc ca memoria te-a lasat, o sa-ti spun si cati din puristii astia ideologici din PDL au protestat : ZERO, NULA, NADA.
Daca maine va spune Basescu sa va inscrieti toti in partidul islamic, o veti face. Si veti navali pe forumuri sa evidentiati ce mare pas inainte ati facut, ca nu mai pupati decat papucul sultanului, nu va mai inghesuiti intre faldurile dinapoi.
Hai, vira, puti a PDL, adica a prostie asociata cu nesimtirea si fudulia.

urbos 12-02-2011 - 00:04

Sa vorbesti de secu si sa-l lingi in dos pe basescu, iata mostra de cretin patentat.

Salut 12-02-2011 - 00:25

Baietzashii astia chiar isi inchipuie ca pentru a ajunge sef de filiala la Anvers pe vremea lui Ceausescu, trebuia sa fi fost membru al Filarmonicii.

urbos 11-02-2011 - 21:25

Alianta asta n-are decat un singur scop, inlaturarea nemernicului de la Cotroceni si a regimului ticalos pe care-l patroneaza. Nu va dura decat pana la atingerea scopului.
Din nefericire, alianta asta e mai necesara decat a fost cea cu PD-ul socialist-securist, facuta ca sa darame PSD-ul lui Nastase, PDL fiind cu mult mai nociv acum decat era PSD-ul la vremea aia. Nu exista nici o renuntare la valorile liberale sau alte prostii de genul asta, repetate de mizerabili si ipocritii propagandisti basisti.
Ideea ca trebuie sa ajungi la peste 51% ca sa guvernezi nu e o idee valabila in democratie. In democartie, orice alianta poate fi justa, pentru a-ti impune punctul de vedere atat cat iti permit procentele, deci reprezentarea in electorat, cu o singura conditie peste care nu se poate trece, aceea ca partenerul sa aiba comportament DEMOCRATIC.

jan dinu 11-02-2011 - 21:55

Cind mafiotul Patriciu se prezinta la tribunal pentru
ashi apara cauza in curte ??
Ce face justitia ? Onanitie ??!!
Oare RRRRuuuooomania e doar o Republica Banana
in mina shleahtelor pseudo- masonice ce au invadat tzara ??
JD-USA

victor 11-02-2011 - 22:00

asa a atacat si parlamentul romaniei in 1991 cu o geanta diplomat plina cu dolari usd ,reusita muncii sale la impartirea placintei romania de catre ion ilescu ,tot voalat ,in rest un prea cinstit om de afaceri de dreapta cu mari cistiguri din stinga emanatului ,cum a facut banii ?,simplu, sia facut in ian 1990 niste conturi atractive in numele romaniei la adresa lui ,…un bolsevic jegos

Aolica 12-02-2011 - 02:23

HAI SICTIR PATRICIU, sluga lui Iliescu ai ramas

Aolica 12-02-2011 - 02:34

Pardon, am vrut sa zic de HUHU CIUCIU LABAGIU

Huhu Ciu 12-02-2011 - 21:49

Sugeti p…la toti pedelistii-basisti-securisti abjecti, ptiuuu!

Morkova Vesela 12-02-2011 - 21:58

CiuCiulica, e bine sa-ti scoti ciubotele din chisere cand gandesti cu ele, ca uite ce imputiciuni de ganduri pui pe aici

Morkova Vesela 12-02-2011 - 22:24

Iar au nevalit debilii. Uschea Huhule d-aici, ca azi e Sambata, deci e numai pt intelectuali

Huhu Ciu 12-02-2011 - 22:32

Morkova curva securista-pedelista-basista-cretina, sugi p…la, tu si toti cei ce-s ca tine!

Morkova Vesela 12-02-2011 - 22:33

nu vorbesc cu debilii, ca se repeta fara sa zica nimic

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult