Acasa Actualitate-InternaSocial BACALAUREAT 2012: Subiecte şi bareme limba română, proba scrisă

BACALAUREAT 2012: Subiecte şi bareme limba română, proba scrisă

scris de L.M.
7.774 Afisari

BACALAUREAT 2012, vă prezentăm subiecte şi bareme la limba română, proba scrisă. Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat din această sesiune, la limba şi literatura română, s-a desfăşurat luni.

Absolvenţii de liceu au avut de rezolvat luni la proba de limba şi literatura română a bacalaureatului nouă cerinţe de vocabular şi teorie literară pe un fragment din ‘Craii de Curtea Veche’ a lui Mateiu Caragiale. La primul subiect au avut de numit un sinonim şi de explicat rolul cratimei într-o secvenţă din text, de construit un enunţ în care să folosească o locuţiune, să transcrie două cuvinte din text.

De asemenea, tot la subiectul unu au avut de menţionat tipul de perspectivă narativă din textul citat, de ilustrat cu exemple din text două trăsături ale genului epic. Ultima cerinţă de la primul subiect viza comentarea de către candidaţi în şase-zece rânduri a unui fragment din textul dat.

La al doilea subiect absolvenţii au avut de redactat un eseu argumentativ despre calităţile umane pornind de la un citat din Lucian Blaga. Textul de tip argumentativ trebuia să fie de 15-30 de rânduri (150-300 de cuvinte). La subiectul al doilea candidaţii trebuiau să respecte structura discursului argumentativ, mijloace lingvistice adecvate exprimării unei aprecieri, să respecte normele limbii literare şi limitele de spaţiu indicate.

La ultimul subiect candidaţii la prima sesiune a examenului de bacalaureat au avut de elaborat un eseu de două, trei pagini (600-900 de cuvinte) în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat aparţinându-i lui Mihai Eminescu.

BACALAUREAT 2012 Subiecte si bareme limba romana proba scrisa

BACALAUREAT 2012 Subiecte si bareme limba romana proba scrisa

Proba scrisă la limba română la BAC 2012 se desfăşoară în 777 de centre, toate dotate cu camere de supraveghere funcţionale. Marţi, 3 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, proba E)b), probă scrisă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului, proba E)c), probă scrisă.

Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, proba E)d), se va susţine pe 6 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, iar în 9 iulie, între orele 8,00 şi 12,00, se pot depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale

La prima probă BACALAUREAT 2012, de limba română, sunt înscrişi peste 172.000 de candidaţi. În urma probelor de competenţă încheiate miercuri, la limba română, peste 60% dintre candidaţi au obţinut calificativul “experimentat”, 2% nu s-au prezentat, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi din examen. Pentru examenul de luni, potrivit secretarului de stat, cele zece variante de subiecte au fost pregătite încă din luna aprilie.

BACALAUREAT 2012: Subiecte la limba română

BACALAUREAT 2012: Bareme la limba română

BACALAUREAT 2012 Subiecte limba romana proba scrisa 1

BACALAUREAT 2012 Subiecte limba romana proba scrisa 1

BACALAUREAT 2012 Subiecte limba romana proba scrisa 2

BACALAUREAT 2012 Subiecte limba romana proba scrisa 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult