Acasa Actualitate-InternaSocial Guvernul va schimba definițiile pentru secundă, metru, kilogram și alte unități de măsură

Guvernul va schimba definițiile pentru secundă, metru, kilogram și alte unități de măsură

scris de Misu Andrei
241 afisari

Guvernul propune schimbarea modului în care sunt exprimate câteva dintre unitățile de măsură utilizate în țara noastră, inclusiv secunda, metrul sau kilogramul. Măsurile sunt luate pentru a alinia definițiile existente în legislația națională cu ultimele noutăți apărute la nivel internațional.

Sunt şase unităţi de măsuri vizate de schimbări, potrivit proiectului de HG, analizat de avocatnet.ro.

Este vorba despre secundă, metru, kilogram, amper, grad Kelvin, mol și candelă. Cu ajutorul acestor unități se măsoară, în ordine, timpul, lungimea, masa, curentul electric, temperatura termodinamică, cantitatea de substanță și intensitatea luminoasă.

Definiţiile se vor modifica din 13 iunie 2020.

Principala schimbare apărută în definiția tuturor unităților de măsură fundamentale este menționarea tipului de unitate (de lungime, de masă etc.), a faptului că este o unitate a Sistemului internațional de unități de măsură (SI) și simbolul fiecărei unități de măsură (metru – m, kilogram – kg etc).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult