Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj Piaţa Universităţii. Proteste de ziua a şaptea: Scovergi pentru Băsescu – FOTO şi VIDEO

Piaţa Universităţii. Proteste de ziua a şaptea: Scovergi pentru Băsescu – FOTO şi VIDEO

scris de Alin Burtescu
16 afisari

 Piaţa Universităţii. A şaptea zi consecutivă de proteste. Mitingul apolitic din faţa Teatrului Naţional a fost perturbat de „elemente înregimentate politic” trimise de la Arcul de Triumf unde se desfăşura manifestaţia social-liberală a lui Antonescu şi Ponta.

proteste_piata_universitatii

Proteste în Piaţa Universităţii

La ora 15.00, se aflau la Universitate în jur de 200 de persoane. Veneam dinspre semaforul de la Intercontinental şi primul protestatar, o doamnă în cârje, se ridică prin trapa unui Mercedes, de dinainte de Revoluţia din ’89, să îi fac poze. Femeia le pregătise preşedintelui şi premierului un „Meniu Special” din „scovergi”: „Să vină ăştia de la Putere să le servesc vreo două!”.

Trec printre carele televiziunilor şi nimeresc fix în mijlocul unui adevărat scandal.

Mazăre! Mazăre!”, striga un grup de indivizi veniţi tocmai de pe litoral.

Mazăre cu scovergi. Meniu Special de protest”, îmi zic amuzat, dar nu apuc să-l asesonez cu nimic căci din spatele unei glugi maronii se aude: „Ce Mazăre! Aici nu se face politichie! Fără Mazăre!”.

Neavând loc de întors, constănţenii schimbă repede macazul ca în gară la Lehliu şi le fac pe plac capitaliştilor: „Jos Băsescu! Jos Băsescu!”.

„Ia uite domne, au venit elementele astea înregimentate politic să ne înveţe pe noi ce să strigăm şi să ne fure mitingul”, îi spunea satisfăcut omul cu glugă unei femei ce ţinea în mână un afiş cu „ultimul pictorial incendiar” cu Elena Udrea şi Traian Băsescu coborând din TAB la Târgovişte.

Protestatarii continuau să se adune la kilometrul zero, cu aceleaşi lozinci şi cerinţe ca şi în zilele trecute: demisia lui Băsescu, Boc şi Udrea, să avem un sistem de sănătate mai bun, să nu mai existe taxa auto, alegeri anticipate sau oprirea proiectului de la Roşia Montană.

Când credeam că am scăpat de primarul Tomisului văd răsărind un carton pe care scria: „Mazăre la Jean Monnet”. Din farfurie în Playboy! În acelaşi context aflu repede şi care e doctrina PDL – o păpuşă gonflabilă blondă şi un broscoi cu nume de Traian ce „nu dă drumul la ciolan”.

Continui să merg cu paşi mărunţi către gura de metrou şi apreciez de pe pancarte inventivitate poporului român: „Brucan a avut dreptate! Stupid people s-a trezit!”, „Băse, vino cu Udrea să-i faci o baie de mulţime!”, „Băse, baia e fierbinte! Te aşteptăm!”, „Te-am votat şi acum BOCim”, „PDL, PSD, PNL – aceeaşi mizerie”, „Guvern provizoriu cu oameni cinstiţi şi patrioţi”, „Am adus poporul ca să plece chiorul”, „Cine bate seara la fereasta mea? Boc! Boc!”.

Mă cocoţ pe un suport unde fuseseră până nu demult panseluţe şi trag câteva cadre. Când să cobor, un jandarm mă prinde de mână şi mă ajută să nu mă lovesc de gardul de protecţie. Îi mulţumesc frumos şi plec spre metrou. În spate mulţimea striga: „Jandarmii sunt cu noi! Jandarmii sunt cu noi!”.

Articol preluat din ziarul Puterea.

6 comentarii

Vali 21-01-2012 - 11:40

Tare curios sunt cum vor protestatarii sa salveze rosia montana > Prin protestele astea nu rezolva nimic, dar daca blocheaza proiectul, o sa fie mai rau in zona decat este acum

Ciu Huhu 22-01-2012 - 09:18

Dea Dumnezeu sa fie blocat acest proiect de jefuire a Romaniei!

Cosmin 21-01-2012 - 13:25

Protestati impotriva acestui proiect de la Rosia Montana insa nu am auzit pe nici unul sa vina cu o propunere , o investitie atat pentru zona cat si pentru oameni.Nu aveti nici un motiv pentru care sa impiedicati acest proiect care face ceva concret , nu doar vorbe ca ale voastre

Ciu Huhu 22-01-2012 - 09:17

Aurul romanilor e dat aproape pe nimic strainilor pentru ca dictatorul Basescu sa incaseze comisioane de multe milioane de euro?!

Maria 22-01-2012 - 00:23

Protestele deja se intind prea mult , iar cele legate de proiectul Rosia Montana chiar nu isi au rostul , nevoia noastra cea mai mare sunt banii de care am putea face rost fara sa ne mai imprumutam

Ciu Huhu 22-01-2012 - 09:15

Ce comisioane de multe milioane de euro primeste dictatorul Basescu
Pentru a da pe nimica aproape, Rosia Montana si Sanatatea romanilor?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult