Acasa Opinii Andronescu, ieşi la pensie!

Andronescu, ieşi la pensie!

scris de Alin Burtescu
18 afisari

I se spune dulceag Abramburica. Eu cred că Dumnezeu i-a luat minţile, de aceea cer public schimbarea ei din funcţia de Rector a Universităţii Politehnica Bucureşti şi scoaterea la pensie, anticipat sau pe caz de boală, depinde de ce vor zice doctorii.

Bref, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei (îmi fac cruce cu amândouă mâinile!) în două guverne, vrea studenţi fără diplomă de Bacalaureat. A făcut şi un proiect de lege în acest sens. Cu alte cuvinte, loazele care „nu ştie să vorbeşte româneşte” sau tabla înmulţirii, nu mai zic de alte materii, să fie admise în facultăţi fără ţidula de maturitate. Caragiale ar fi fost uluit! Ce-or zice colegii ei, profesori la Automatică sau Energetică, care mai au încă un dram de onoare, că vor avea în amfiteatre tineri de 18, 19 ani rămaşi la ABAC?

Poate aş fi trecut peste tâmpenia fără margini, dar încă mai am oarece memorie. Păi cine sunt aceşti elevi? Cum au evoluat ei?

Răspunsurile vin de la sine, pentru cei care au trăit prin ţărişoara asta: copii abia ce terminaseră grădiniţa când noul ministru uns de Adrian Năstase s-a gândit că şcoala trebuie condusă precum Facultatea de Chimie Industrială al cărui decanat tocmai îl părăsea la sfârşit de an 2000. De pe strada general Berthelot, madam Andronescu, înconjurată de consilieri şi directori, unul şi unul, a început activitatea bănoasă ce cercetare a manualelor alternative pe sute de mii de cobai. Şi multe altele.

Bineînţeles că şi cei ce i-au urmat la cârma Educaţiei nu au fost mai breji, dar răul fusese făcut.

După 10 ani, un alt ministru, poreclit Funeraliu, îi spune Abramburicăi, şi se alege cu un proces în instanţă, că iniţiativa ei are ca scop obţinerea de bani din “fabrici de diplomă”. “Nu l-am auzit pe domnul rector Andrei Marga de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj să comenteze această iniţiativă”, a declarat Emil Boc. Din nefericire, iar asistăm la vorbe goale şi jigniri de partid, iar în 2012 numărul celor care vor pica Bacu’ va fi mult mai mare.

P.S.: Mircea Badea spune că “ăştia îmi vor da mie pensia!”. E un optimist!

9 comentarii

florin 03-10-2011 - 12:45

Draga domnule, daca nu puteti vedea dincolo de varful augustului dvs.nas nu este un motiv pentru nimeni sa va ia in serios. Dvs., de la aceasta publicatie, demonstrati ca nu reusiti sa vedeti padurea din cauza copacilor. Pai, ia ganditi-va putin: nu-i mai bine ca pe banii primiti de la somaj copiii astia sa fie ocupati cu ceva, eventual cu invatatura? De ce ar bate strazile si barurile si nu s-ar pregati?! Poate nu intr-un an premergetor de la o facultate, poate intr-o clasa a XIII-a de retardati de la liceu, dar sa invete ceva.

monica 03-10-2011 - 12:57

Draga Florin,Nu t-ai luat BAC-ul si de aceea sustii asemenea tampenii.Stai cuminte si nu-ti mai da cu parerea.Esti penibil.D-na Andronescu atata poate ,nu gandeste,este activista de partid.Trebue sa iasa la pensie pentru a scapa lumea de o asa mare specialista.Nu crea pantru ca ii place aceasta munca.Asa a fost crescuta de catre partidul comunist care-i este drag.

BULA 03-10-2011 - 12:58

Dumneata sustii o tampenie. Diplomele date la toate scursurile au lovit in elita, in tinerii pusi pe munca si talentati. S-a dus si invatamantul superior.

ParpangheluElE: BP-ulache ,si ai ramas tu 03-10-2011 - 13:09

Hardaule- Balearca de nu era bramburica un De.mentH ca talutza ridicas-i vreo pretentie!

lailailai 03-10-2011 - 16:48

Da daca statul nu le-ar da bani de-a moaca si ar trebui sa munceasca si ei „saracutii” pe santierele nationale, cum ar fi?
Atunci sigur ca Badea ar fi asigurat la pensie.

Bunul simt a disparut in Romania lui SA MI SE DEA.

urbos 03-10-2011 - 17:06

Bunul simt se naste din matele puturoase ale Dementului Betiv si Securist de la Cotroceni. Zi ca nu.

andrei 03-10-2011 - 22:29

Prietene, ai dreptate!!!!!
Locuri de munca sunt, chiar sunt!
Agricultura are nevoie de cozi de lopeti in genul astora care nu stiu sa vorbeasca (sper ca ai remarcat ca nu am mentionat „sa vorbeasca corect”) ne promovati la bacalaureat.
Agricultura duce lipsa de brate de munca! Pentru ce sa bata strazile, barurile sau sa dea in cap, pot merge in agricultura/zootehnie si imbina utilul cu placut.Acolo nu-i va intreba absolut nimeni daca stiu sa vorbeasca.
Ce zici?!? Scoala nu este pentru oricine, este demonstrat stintific, iar viata a demonstrat acest lucru…..
Daca am fi terminat toti o facultate, azi ai fi fost imbracat cu un sac, caci nu ar fi avut cine sa-ti mai coasa chilotii.
Imi place cum gandesti, te pot angaja la mine pe post de profesor pentru viitori studenti fara de bacalaureat, te platesc bine, peste salariul unui profesor de scoala generala. Adresa mea: ionescuandrei@yahoo.com

Rusu 03-10-2011 - 13:19

Scolile profesionale,distruse de reforma lui Marga,trebuie sa redevina pilonul invatamantului romanesc.Nu putem sa aducem la infinit sudori din tarile asiatice de exemplu.Statul nu mai poate finanta tot prostul ca sa devina licentiat!

urbos 03-10-2011 - 16:25

Cat despre Closetescu…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult