Acasa InternationalExterne Incredibil. Fereşte-te de greci şi când le faci daruri

Incredibil. Fereşte-te de greci şi când le faci daruri

scris de A.P.
423 Afisari

Grecia intenţiona să cumpere 400 de tancuri Abrams second-hand de la Statele Unite.

foto: money.ro

Pe 7 octombrie, ziarul spaniol La Razon publica ştirea că Grecia a bătut deja palma cu Washingtonul pentru achiziţia a nu mai puţin de 400 de tancuri. Asta în condiţiile în care ţara este pe punctul de a confrunta cu cel de-al cincilea an consecutiv de recesiune. Abia după ce informaţia a transpirat în presă, grecii au ieşit să nege, pe surse.

Autorităţile de la Atena spun, pe ultima sută de metri, că au reununţat la achiziţia de armament din Statele Unite. Afirmaţia nu este însă atribuită şi este publicată de presa franceză care citează o sursă din Ministerul grec al Apărării. Sursă care a făcut afirmaţia abia după ce a ieşit la iveală faptul că Grecia, ţară aproape de faliment şi ţinută în viaţă de împrumuturi, multe dintre ele plătite de celelalte naţiuni europene, intenţionează să cheltuie peste un miliard de euro ca să cumpere tancuri americane.

„Dacă părăsim zona euro, ar trebui să apărăm băncile cu tancuri„, îl citează spaniolii pe vicepremierul grec, Theodoros Pangalos. Potrivit acestora, Atena a finalizat deja achiziţia, iar modelul pe care urmează să îl cumpere este veteranul M1A1 Abrams, principalul vehicul blindat al Armatei americane. Costul exact al operaţiunii este încă secret, au mai spus spaniolii, dar în funcţie de preţul fiecarei unităţi – 3,2 milioane de euro, această tranzacţie ar putea ajunge chiar la o valoare de 1,280 miliarde de euro.

Potrivit sursei greceşti citate de presa franceză, SUA au făcut într-adevăr Greciei o ofertă pentru achiziţia de echipamente militare second-hand, printre care şi 400 de tancuri M1A1 Abrams, iar autorităţile de la Atena au trimis o misiune peste Atlantic să evalueze situaţia. Sursa greacă a spus însă că din cauza costurilor mari de transport şi de întreţinere proiectul de achiziţie a fost abandonat. Grecul a dezminţit şi semnarea oricărui contract cu autorităţile americane, scrie money.ro.

1 comentariu

remi 13-10-2011 - 10:50

las sa cumpere si grecii arme ca sunt avanpostul ortodoxiei ,sunt granita crestina a Europei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult