Acasa Opinii De ce merg copiii la şcoală?

De ce merg copiii la şcoală?

scris de Marin Neacșu
2.674 Afisari

Am citit un articol care m-a şocat. 3.200.000 de copiii merg la şcoală în România. Realizaţi ce mulţi? Întreaga Românie abia dacă mai are 18 milioane, iar a şasea parte, în loc să producă ceva, merge la şcoală ca să ce? Ca să înveţe? Ce să înveţe?

Marin Neacsu

Domnul Preşedintele a ajuns mai marele ţării fără să înveţe. În mărinimia sa, a împărtăşit, râzând, copiilor, la o deschidere de an şcolar, secretul succesului său şi anume că nu prea s-a omorât cu învăţatul, dar nu s-a prins nimic de ei, nu au prins şmecheria, fraierii încă mai cred că trebuie să înveţe ca să câştige un ban. Dar ce, cumătrul Bercea a învăţat, şi uite ce Mondial a ajuns.

Ce atâta carte, că doar ţara nu mai are nevoie de filozofi, ci de tâmplari, tinichigii şi ospătari, iar pentru asta nu trebuie să fii deştept, nu îţi trebuie carte, trebuie doar să îţi găseşti un cumătru sau un naş ca lumea şi ajungi ministru. Când or să înveţe copiii ăştia că adevărata şcoală este şcoala vieţii, eventual şcoala de partid, de vară-toamnă de la Eforie şi atât. Uite, domnul Boc a învăţat de mic să dea cu coasa şi ce bine i-a prins activitatea practică, acum în baza acelor aptitudini deprinse la munca de jos, bine orientat de partid şi către partid, a ajuns prim ministru şi coseşte cu spor pensiile, salariile, ajutoarele tuturor celor care nu cotizează oficial la bunăstarea partidului.

Să fie clar pentru toată lumea, Statul nu are obligaţia de a întreţine cetăţenii, indiferent de sex, naţionalitate, religie sau vârstă, aşa de pomană, fără să producă nimic, statul român nu are obligaţii faţă de cetăţenii săi, a spus-o foarte clar domnul prim ministru, iar ministru muncii chiar a întărit recent acest fapt când a spus ca statul român nu mai funcţionează … pentru cetăţenii săi, ci doar pentru cei din conducerea partidului, asta ca să poată să se mai degreveze de sarcini inutile de susţinere şi întreţinere a atâţi profitori şi graşi care stau pe spinarea bieţilor guvernanţi.

Este incredibil ca 3.2000.000 să profite de munca a doar 400 de parlamentari şi câţiva miniştri care transpiră şi lucrează zi lumină, în condiţii inumane, pe lângă dulapuri pline cu dosare, persecutaţi de acarienii sângeroşi şi de limbile străine ale faxurilor ambasadorilor care nu vor să înveţe limba română, aşa cum nu vor românii să înveţe limba maghiară, ca să se poată vorbi odată aceeaşi limbă în România. A venit vremea să se pună capăt acestei risipe şi să se facă odată reforma în acest stat în această ţară care nu mai poate oferi la nesfârşit, gratuit cetăţenilor săi bogăţiile sale. Pentru aceasta, tovarăşul preşedinte a hotărât să dea aceste bogăţii altora, care sunt mai cuminţi, nu ştiu limba română şi plătesc pentru ele ….comisioane grase. E timpul ca Statul să mai şi primească, nu numai să dea. Şi pentru că nu pot primi toţi cei care alcătuiesc statul, va primi cel care îl reprezintă la nivel înalt, alesul poporului, căci aşa e tradiţional. Şi pe vremuri, şampania era o băutură pe care o bea clasa muncitoare, prin reprezentanţii ei nu ? Noi respectăm tradiţiile. Copiii trebuie să înveţe, da, dar să înveţe ceea ce vrem noi, nu ce vor ei, că nu suntem sat fără câini, nu face fiecare ce vrea, nu iese fiecare pe uliţă să strige ce vrea, să demonstreze împotriva aleşilor neamului. Statul se va îngriji de acest aspect, va stabili cine unde când se va întâlni, ce va lăuda, pe cine va aplauda, va tipări lozincile, banerele, uniform, să nu fie discriminări, să fie toată lumea mulţumită.

Statul se va ocupa şi de dificila şi stresanta sarcină a votului, pentru că a observat că tot mai multor oameni le este greu să se prezinte la vot şi, pentru a-i scăpa de această corvoadă, se va modifica legea, se va vota prin internet sau prin intermediari, agenţi de partid care vor veni acasă la cetăţeni cu găleţile de vot, oamenii îşi vor da buletinele, agenţii le vor lua, vor trece datele în listele de alegători, vor pune ştampilele pe buletine, apoi omul poate veni a doua zi, odihnit, să îşi ridice buletinul. Pentru cei care au internet e şi mai uşor, aceştia nici măcar nu mai sunt deranjaţi de sonerie sau agenţi cu găleţi, datele le vor fi luate direct de la provideri sau de la bănci, iar oameni bine instruiţi, la şcolile de vară ale partidului, vor accesa datele, şi vor vota electronic: smart & right.

Aşa că, la ce atâţia şcolari, ce ne trebuie carte, ce ne trebuie oameni deştepţi ? Suntem un stat creştin, biserica este pe primul loc în ceea ce priveşte încrederea românilor, deci să punem în practică perceptele ei iar cele 10 porunci să le fie ghid toată viaţa:

DECALOGUL PDL

1. El este Domnul Dumnezeul Tău ; să nu ai alţi dumnezei afară de Băsescu.
2. Să nu-ti faci chip cioplit, nici fotografii cu alţi lideri de partid nici măcar care să semene cu ei nici să te închini lor.
3. Sa nu iei numele domnului Băsescu în deşert, i se poate face sete şi dacă nu ai whisky este păcat.
4. Adu-ţi aminte de ziua Votului si o cinsteşte prin absenţă, ca să poată să voteze cine trebuie.
5. Cinsteşte pe tatăl tău si pe mama ta, dar mai mult pe preşedintele tău, că bine o să trăiască el şi tot neamul lui, în veci sa-i fie si mulţi ani să trăiască bine.
6. Să nu ucizi. Are grijă guvernul să moară toţi cei care sunt în plus. Există un plan bine pus la punct în acest sens.
7. Să nu fii desfrânat. Înfrânează-ţi dorinţele, speranţele, idealurile, aspiraţiile,sunt unelte ale diavolului, ispite cărora nu e bine să le dai curs, te vor duce în faţa instanţei.
8. Să nu furi. Nu mai ai ce. Lasă asta în grija partidului, are specialişti.
9. Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău. Depune-o la parchet atunci când vei fi solicitat.
10. Să nu pofteşti nimic din ce este al aproapelui tău. Ce are el vei avea şi tu. Veţi fi la fel de săraci indiferent că tu vei fi profesor, iar el poliţist , funcţionar public, militar, inginer, doctor bugetar sau angajat la privaţii partidului.

Asta este tot ce trebuie să înveţe copiii pentru a fi de folos societăţii. A început şcoala. Doamne, câţi paraziţi trebuie să susţină statul nostru firav.

36 comentarii

BULA 12-09-2011 - 16:55

Spuneti clar ce ar trebui facut si abandonati stilul asta bascalios, specific romanesc, care nu foloseste la nimic. Va este frica sa va luati direct de stapanire si o luati cu bancuri

Cercul 12-09-2011 - 17:03

Sa vezi domnule Neascu, ce boala iti va veni pentru articolul asta.

Ciu Huhu 12-09-2011 - 18:04

De ce? Ca sa invete sa minta si sa se prefaca??

urbos 12-09-2011 - 18:34

Nu conteste, Basescu sa traiasca ca tot nu ie pe cine sa pui in loc. Mai bine sa mori in chinuri, decat sa ti se intample cine stie ce nenorocire.

BULA 12-09-2011 - 19:06

Pleaca ma cu Antonescu al tau si cu ranjitul de Ponta. Tu nu pricepi ca eu eram inscris la liberali cand tu inca faceai la olita ? Vrei sa-ti dau numarul legitimatiei ? Astia de acum sunt securisti, toti o apa si-un pamant. Nu au treaba cu vechii liberali, care erau mari industriasi si erau interesati sa mearga productia.
USL nu are un plan de relansare a economiei. Nu are planuri pentru nimic. Nu inteleg de ce secureii ai mari de la USL n-au scos in fata persoane mai in varsta si cu experienta, ingineri care au condus mari unitati de productie. Ce sa faca procurorul Ponta in economie, sau studentul chiulau Antonescu ?

urbos 12-09-2011 - 19:15

Schizofrenicule, am zis eu ceva de Ponta sau Antonescu? Mori in gatu ma-tii in chinuri, eu ce-ti spun?

BULA 12-09-2011 - 20:30

Ca un schizofrenic te manifesti tu. Eu ti-am zis sa nu ne mai reprosezi ca cu votam cu USL, sa nu ne mai agasezi. Nu votez cu nimeni in conditiile astea. Nu vreau sa girez alti hoti.

Cercul 12-09-2011 - 20:37

urbos e un bot ce plaseaza comentarii automat.

urbos 12-09-2011 - 20:39

Ma schizofrenicule, arata-mi undeva unde am zis io sa votezi USL. Eu am spus de fiecare data sa-l darami pe Basescu, talambule. Nu vrei, atunci crapa in chinuri vierme, dar nu te mai vaita.

BULA 12-09-2011 - 20:49

Asta se intelege din comentariul tau, ca esti nemultumit ca nu vrem sa votam si vor iesi iar Basescu si jegurile din PDL.
Am mai avut coliziuni pe tema asta.
Nu exista opozitie reala, asta este realitatea. Nu avem pe cine sa votam.

Ciu Huhu 12-09-2011 - 21:07

ESTI UN PORC DE OLTEAN SECURIST-DIVERSIONIST BASIST-pedelist SI FACI NECONTENIT DE RUSINE OLTENII, bai Bula fara creier!

urbos 12-09-2011 - 21:47

Eu am inteles ca esti prea idiot ca sa pricepi ceva. Esti vita, ca d-alde Neacsu si altii, d-aia e Romania unde e, are conducatorii care va reprezinta, conducatorii care sa va dea bice si sa se pise pe voi. Eu am inteles perfect rationamentul astora ca tine, acceptati sa crapati, sa mancati cacat, sa fiti batjocoriti pe motiv ca nu stiti ce sa faceti altceva. Crapati atunci.

BULA 12-09-2011 - 22:16

Tu nu pricepi ca electoratul PNL-ului este educat si foarte selectiv ? Daca nu este multumit de conducerea PNL, nu o voteaza. PDL va fi votat de tampiti si de escrocii care au de profitat, iar cu PSD voteaza idiotii care lustruiau bastoane in fabrici (actuali pensionari), care sunt debusolati si nu isi dau seama ce se intampla. E greu de spus ce preferinte au taranii. Ei nu stiu ca urmatoarea faza a lui Basescu va fi impozitarea masiva a proprietarilor de terenuri si multi il vor vota.

BULA 12-09-2011 - 22:20

Pe asta ar trebui sa bateti voi moneda, pe faptul ca Basescu va mari impozitul pe pamant, sa-i determinati pe tarani sa nu-l voteze. Nici eu nu vreau sa mai vad, dar pe Ponta si pe Antonecu nu-i votez nici daca as muri la noapte din cauza asta. Asa de mare imi este scarba fata de ei.

urbos 12-09-2011 - 22:33

Tu n-ai cum sa vorbesti in numele electoratului liberal, ca nu stii. In primul rand un liberal intelege ca mai presus de orice, inaintea oricaror calcule legate de liberalism(nu de partid), se afla DEMOCRATIA. Daca nu ai stat de drept si democratie, restul e gargara. D-aia trebuie facut orice pentru inlaturarea lui Basescu. Numai un cretin ca tine, si care evident n-are legatura cu liberalismul, poate sa-si inchipuie ca un liberal voteaza acum cu PSD-ul.
Starpitura umana, liberalii s-au aliat cu PD-ul socialist al nemernicului Basescu din aceleasi motive in 2004, ca sa apere democratia impotriva lui Nastase care o apucase pe calea acapararii absolute a puterii. Evident, ca datorita cretinilor ca tine, acum situatia a ajuns mult mai grava decat atunci, pentru ca sanse ca imbecilii sa scape de Basescu au fost destule, dar le-au dat cu piciorul.
Mori dreacu odata.

urbos 12-09-2011 - 22:40

Cat despre impozit, sa ti-l mareasca Basescu pana o sa crapi nu doar tu, ci tot neamu tau. Tot sa iti ia. E doar alegerea ta.

BULA 12-09-2011 - 22:44

Turbatule, eu n-am votat din ’92, asa ca nu-mi atribui esecurile voastre. Eu iti spun ce sa faceti, cu taranii, ca sa castigati voturile lor, iar tu casuni pe mine. Este clar ca si voi aveti de gand sa mariti impozitele, deci nu are importanta cine castiga alegerile. Tu vrei doar sa va rotiti la butoane.

urbos 12-09-2011 - 22:46

Dar de ce te freaca atat grija, daca tot nu te intereseaza votul? Doar asa ca sa mesteci rahat?

Ghita Bizonu' 13-09-2011 - 17:07

Bula
deci inteligentu si educatu electorat PNL se simte nine cu Basescu Mai ale sintelctualii s esimtz reprezentati de EBA …Oricum te agiti pea mult ptr unu care nu voteaza .. Apopos iti dai seama ca nevoatnd nu existi politic?1

BULA 13-09-2011 - 17:28

@ Bizonul

De ce nu vrei sa intelegi ca nu am chef sa votez niste persoane de care mi-e scarba, doar pentru simplu motiv ca de PDL mi-e scarba si mai tare ? Nu am preferinte in materie de rahati.
Pe asta au mizat securistii cand au acaparat tot spectrul politic. Orice ai vota, tot de securisti dai. Si nu ma enerveaza atat de mult ca sunt securisti, cat faptul ca toti se fac pres in fata colonistilor straini si se intrec care sa ne vanda mai ieftin. Daca as avea putere, i-as omora pe toti, chiar in noaptea asta care vine.

urbos 13-09-2011 - 18:18

Imbecilule, nici Ceasca nu si-a impus imediat regimul dement, a trebuit sa faca multe lucruri inainte pentru a-si consolida puterea, pentru a se inconjura de taraturi, canalii si limbisti loiali etc.
Pentru a acapara puterea ai nevoie de timp.
Intelegi imbecilule de ce nu trebuie sa stea unu la putere prea mult timp? Intelegi imbecilule de ce trebuie schimbati chiar daca ar fi toti la fel, chit ca nu sint?
Spune-i asta si prostului ala de Neacsu. Dar mai bine nu-i mai spune, ca ala plange dupa Ceausescu.

BULA 13-09-2011 - 19:11

@urbos
Ce bun ai fost ca profesor de „capitalism stiintific”! Iti iei cartile vechi, ramase de la comunisti, si schimbi cateva cuvinte in text. In rest totul este la fel.

BULA 13-09-2011 - 19:12

ai fi

urbos 13-09-2011 - 19:27

Sa dea naiba daca tu ai un IQ mai mare de 80.

BULA 13-09-2011 - 19:44

Il am dublu decat al tau, indiferent cum l-ai masura. Dar n-am tupeul tau, asta recunosc.

ParpanghEL- Magna cum laude ,nea.. 12-09-2011 - 21:14

Cand esti pe felie, esti. Dar de data asta intradevar ,ceva rasat, chiar ma surprinzi placut cu fineturile. In rest diagnosticul meu , desii nu sant in domeniu ,a prins. Se acorda peacilea categoria schizoida reciproc, desii unii nu se incadreaza, cunoscut fiind faptul ca cei catalogati in aceasta afectiune au un nivel intelectual relativ ridicat, iar unii au un I.Q peste 100. Ceea ce la postacii de mai sus se exclude, poate cu exceptia gazarului de ploii.esti, care ramane un mister totusi privind involutia !

BULA 12-09-2011 - 21:33

Bine ca ai tu IQ-ul peste suta. Facem media si ne scoti si pe noi din rahat. Asa este corect si omeneste. Sper sa nu te opui. Sanatare si la mai mare !

Tache 13-09-2011 - 04:18

Mai BULA mai……Trezeste-te !!!

Sotia ta este bonava de cancer. Stii ca va muri. In mai putin de 5 ani, pentru ca urmezi tratamentele clasice, te duci pe la Cluj. Vei ramane singur. Viata va fi mult mai grea decat inainte.

Copilul tau, daca ai un singur copil, caci ai vorbit doar de unul, este hipotiroidian sau hipertiroidian. Tiroida este filtrul sangelui in organismul uman. De la otravurile care a trebuit sa le filtreze, intr-un fel sau altul, tiroida lui a cedat.

Cu o familie asa bolnava, nici tu nu poti sa fii prea sanatos. Ascunzi, cum fac toti oamenii, sa nu ti se vada slabiciunile.

Mie mi se pare ca familia ta a fost Exterminata. Esti victima a unui Genocid. Familia ta, este posibil si probabil, asa cum evolueaza lucrurile acum, va dispare. Codul tau genetic nu va mai exista.

In situatia ta, au as fi foarte radical. Poate ca ti s-a promis salvarea, de catre cei care v-au exterminat. Daca tu crezi in aceasta promisiune, eu iti urez sanatate. Cinismul este intentionat.

Eu totusi sper ca vei deveni un Radical si vei ajuta la salvarea situatiei.

Tache 13-09-2011 - 05:01

Doamne iarta-ma !

Imi pare rau, Bula, dar conexiunile sunt prea evidente….

BULA 13-09-2011 - 06:42

De unde stii ca nu ai si tu un pui de cancer pe undeva ? O sa mori inaintea celor carora le cobesti pe forum. In privinta radicalismului, pune-ti tu o bomba la burta si du-te cu ea unde ai de gand, nu-i indemna pe altii. Cu bomba nu rezolvi nimic, pentru ca idiotii, marea masa de votanti, raman si pun la putere alti escroci. Bomba cu desteptaciune, care sa-i faca normali la cap, nu s-a inventat.

jan dinu 13-09-2011 - 07:39

Dupa 20 de ani …
Atzi ajuns cu toti tzigani
Vreti bine s-a traiti …
Dar decloc sa NU munciti !
Mamaliga e turceasca
Toata’n Tzara ROMAneasca
Painea azi ce-o mincati
NU e Made in Karpati !
ASSta e tot ce puteti …
Curve’n lux cu proxeneti !
JD-USA

ParpanghEL- Dakha, te mai iey de tzagani 13-09-2011 - 09:28

Promit ca iau un hallef mai tocit, si te mai botez io odatha. Bineinteles daca mai estem la tyni niscaiva preputz.Si daca after vrei sa faci si un akth de caritate, uite gazarul de a ploii.esti , relache , chinazarasu muciulmanizat abia asteapta un desert cu jumarutze proaspete kool si khosser…daca te mai iei de tzagani nea jean !

Cercul 13-09-2011 - 08:37

Bula, faptul ca te-ai casatorit tarziu spune multe despre cauzele acestor boli din familie.

BULA 13-09-2011 - 08:44

Tariceanu cate neveste a avut, multe mai tinere decat el ? Ce are sula cu prefectura ?

Cercul 13-09-2011 - 08:46

@jan dinu, noi gandim nu muncim ca americanii tai. E tot o activitate dar care aduce mai multi bani decat munca, pentru ca are mai mult randament decat montatul de becuri, si pusul de gresie.
La voi in tara pieilor rosii, aia saraci nu intra in facultati, ca e nevoie de taxe mari. Se intra in schimb cu burse sportive(de parca toti fac facultatea de educatie fizica si sport).

Ghita Bizonu' 13-09-2011 - 16:56

SA NU FURI !
PDL ul detesta concurenta

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS