Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE-Baconschi, demis pentru jignirile aduse românilor din stradă

UPDATE-Baconschi, demis pentru jignirile aduse românilor din stradă

scris de M.A.
641 Afisari

UPDATE, ora 16,30-Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu sunt primele nume înaintate de membri ai coaliţiei de guvernare pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, după demiterea lui Teodor Baconschi.

–––––––––––

Teodor Baconschi a fost demis. Premierul Emil Boc a anunţat, în plenul Parlamentului, că decizia a fost luată ca urmare a grevelor declaraţii făcute de către acesta la adresa românilor care protestează în stradă.

Teodor Baconschi (foto MAE.ro)

Teodor Baconschi (foto MAE.ro)

„Anul care începe va fi crucial pentru România. Opțiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranță sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care muncește, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă și ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securității”, scria pe blog, săptămâna trecută, ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Teodor Baconschi a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală şi că a fost vorba despre o decizie politică.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, la Realitatea tv, că ia act de decizia de revocare din funcţie anunţată de premierul Emil Boc, susţinând că şi-a făcut datoria de a reprezenta interesul naţional al României.

El a afirmat că a primit un telefon de la primul-ministru Emil Boc, care l-a anunţat de decizia de a-l revoca din funcţie, fără să îi facă însă niciun reproş pe linie guvernamentală. ‘Socotesc că mi-am făcut datoria de a reprezenta interesul naţional al României’, a spus Baconschi. Şeful diplomaţiei române participă luni la Bruxelles la Consiliul Afaceri Externe.

7 comentarii

un crestin 23-01-2012 - 19:14

Pacat. Demis pentru doua cuvinte scoase din context,
Altii trebuiau demisi,,, in frunte cu Boc.

Dorin C. 23-01-2012 - 23:08

Nu mai regreta atit ca ala nu iti reprezinta interesele tale in lume.

Pribeagul 23-01-2012 - 23:34

Crestine, ce-i scos din context?

“Anul care începe va fi crucial pentru România. Opțiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranță sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care muncește, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă și ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securității”

Omul este un troglodit care intimplator, probabil, traieste intr-o vila cu… jacuzzi.

Sa vedem daca Guvernul va fi barbat, nu va ceda in fata… bitei si nu va restitui indemnizatiile retinute milioanelor de revolutionari.

Cine o fi „mahalaua violentă și ineptă încolonată”, milioanele de romani cu venituri medii de 200-300 de euro/luna, care protesteaza, sau cei 10-20 % care sunt imbuibatii si jefuitorii Romaniei?

Mostenitorii Securitatii stim cine sunt, unul dintre ei sigur este Basescu.

Sa nu-l plingem, daca printr-o minune Guvernul si Basescu rezista, il vom vedea ambasador.

un crestin 24-01-2012 - 04:54

„mahalaua violentă și ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securității”

Pribeagule,

Omul a explicat ca s-a referit la batausii si incendiatorii din primele zile ale Pietei Univeritatii II , comparandu-i cu minerii de „odinioara”…

Boc l-a jertfit si l-a dat de mancare la lume.
Numai ca romanii nu pentru Baconschi striga sa vina Chuck Norris sa-i ajute. Chuck Noris n-ar ridica mana asupra lui Baconschi ca doar sunt buni crestini amandoi.

Ciu Huhu 24-01-2012 - 06:49

Romanii striga JOS BASESCU, pentru ca ei stiu ca el fiind dictator e responsabilul pentru toate relele infaptuite-n RO la ordinul lui!

BULA 24-01-2012 - 07:35

Esti cretin !
Distrugerile au fost facute de agenti provocatori, la care s-au asociat si cativa golani din cartierele sarace. Jegul Baconschi s-a referit la romanii din strada, care vor sa-l dea jos pe Basescu.

BULA 24-01-2012 - 07:42

PDL=PNL=PRM=PSD = TRADARE NATIONALA

Sunt partide toxice, conduse de elemente teleghidate din afara tarii, care au distrus industria nationala si au dat resursele naturale pe mainile strainilor.

Degeaba se insista cu alegerile anticipate, pentru ca nu avem pe cine sa votam. Ne trebuie o alta clasa politica, iar politicienii de pana acum sa fie bagati la puscarie. Sa se confiste si toate averile securistilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult