Acasa InternationalExterne UPDATE-A început războiul împotriva lui Ghaddafi

UPDATE-A început războiul împotriva lui Ghaddafi

scris de Ziua Veche
5 afisari
Avion Rafale

Avioanele Rafale au lansat primele bombe

UPDATE ora 23.15- SUA au anunţat lansarea a peste 110 rachete Tomahawk împotriva unor ţinte libiene, aceasta fiind doar „prima fază” a unei operaţii în mai multe etape. Televiziunea de stat din Libia a transmis că „inamicul cruciat” a atacat „ţinte civile” din Zuwarah, Tripoli, Misrata, Sirte şi Benghazi.
Robert Gates, secretarul de stat al Apărarii, , şi-a anulat vizita pe care o avea programată în Rusia, după începerea intervenţiei militare din Libia.

Tomahawk_Launch

SUA au lansat 110 rachete Tomahawk

Primul atac aerian francez în Libia, în cadrul rezoluţiei ONU care autorizează recursul la forţă pentru protejarea populaţiei, a vizat, sâmbătă, un vehicul libian „identificat clar ca aparţinând forţelor pro-Ghaddafi”, a anunţat Statul Major francez.

În jurul orei 17.45 (18.45 ora României), a fost efectuat un tir aupra unui vehicul libian identificat clar ca aparţinând forţelor pro-Ghaddafi„, a declarat pentru postul de televiziune BFMTV colonelul Thierry Burckhard, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei. Întrebat despre o eventuală ripostă, el a afirmat că nu are „niciun raport care să menţioneze o ripostă a forţelor libiene”. „A avut loc un tir la ora 17.45 asupra unui vehicul nedeterminat„, anunţase anterior colonelul Burckhard, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fortele rebele libiene

Fortele rebele libiene

Aproximativ 20 de aeronave” sunt implicate în total în operaţiunea declanşată sâmbătă de armata franceză în Libia , în cadrul aplicării rezoluţiei votate joi seara de ONU, în timp ce portavionul Charles de Gaulle va pleca duminică de la Toulon, a anunţat purtătorul de cuvânt al Statului Major francez, colonelul Thierry Burckhard.

Aeronava Rafale, gata de misiune

Portavionul cu propulsie nucleară Charles de Gaulle, singurul de care dispune marina franceză, este la Toulon (sudul Franţei), după ce a încheiat o misiune în Oceanul Indian. Acesta va pleca împreună cu două fregate, Dupleix şi Aconit, şi petrolierul de realimentare La Meuse, a precizat în cursul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al Statului Major colonelul Thierry Burckhard.

Portavionul va transporta aeronave Rafale şi Super Etendard modernizate.  Printre cele 20 de aeronave implicate în operaţiunea în curs, a adăugat Burckhard, se numără opt Rafale, două Mirage 2000-D, două Mirage 2000-5 precum şi avioane de alimentare şi avioane-radar Awacs.  „În jurul orei 17.45 (18.45 ora României), a fost efectuat un tir aupra unui vehicul libian identificat clar ca aparţinând forţelor pro-Kadhafi„, a declarat pentru postul de televiziune BFMTV colonelul Thierry Burckhard, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei. Întrebat despre o eventuală ripostă, el a afirmat că nu are „niciun raport care să menţioneze o ripostă a forţelor libiene„.

Portavionul Charles de Gaulle
Portavionul Charles de Gaulle

Avioanele franceze au survolat sâmbătă Libia pentru a împiedica „atacuri aeriene” ale forţelor lui Muammar Ghaddafi asupra Benghazi şi sunt „pregătite să intervină împotriva blindatelor”, a declarat sâmbătă preşedintele francez Nicolas Sarkozy, la încheierea unui summit la Paris. „În acord cu partenerii noştri, forţele noastre aeriene se vor opune oricărei agresiuni din partea avioanelor colonelului Ghaddafi împotriva populaţiei din Benghazi. De acum avioanele noastre împiedică atacurile aeriene asupra oraşului„, a declarat Nicolas Sarkozy. „De acum alte avioane, franceze, sunt pregătite să intervină împotriva blindatelor care ameninţă civilii dezarmaţi”, a adăugat el.

„Mai este timp pentru ca Muammar Ghaddafi să evite ce este mai rău, conformându-se fără întârziere şi fără rezerve tuturor cerinţelor comunităţii internaţionale„, a declarat Sarkozy la încheierea unui summit al liderilor occidentali şi arabi la palatul Elysée. „Poarta diplomaţiei se va redeschide în momentul în care agresiunile vor înceta”, a continuat el.


Obama: „Coaliţia noastră este pregătită să acţioneze” în Libia


„Coaliţia noastră este pregătită să acţioneze ” în Libia, a afirmat sâmbătă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, adăugând că „poporul libian trebuie protejat „, potrivit declaraţiilor sale după întâlnirea cu omologul său brazilian Dilma Roussef, la Brasilia. „Poporul libian trebuie să fie protejat, iar în absenţa unui încetări imediate a violenţei împotriva civililor, coaliţia noastră este pregătită să acţioneze, şi să acţioneze urgent”, a declarat Obama.


Hillary Clinton: SUA vor contribui la eforturile militare împotriva lui Muammar Ghaddafi


Statele Unite au „capacităţi unice„, adică mijloace militare de care nu dispun aliaţii lor, şi le vor aduce în coaliţia împotriva liderului libian Muammar Ghaddafi, a declarat, sâmbătă, la Paris secretarul american de Stat, Hillary Clinton. „America are capacităţi unice şi le va aduce” în cadrul efortului militar al aliaţilor, a declarat ea în faţa presei. „Vom susţine o coaliţie internaţională care ia toate măsurile militare pentru aplicarea rezoluţiei 1.973” adoptată de Consiliul de Securitate al ONU şi care cere încetarea imediată a atacurilor lui Ghaddafi împotriva populaţiei libiene, a adăugat ea. „Ghaddafi continuă să sfideze lumea, atacurile asupra civililor continuă, orice întârziere va pune şi mai mult în pericol civilii”, a apreciat Clinton la încheierea summitului internaţional de la Paris.


Berlusconi: Roma îşi pune la dispoziţie bazele aeriene pentru operaţiunile din Libia


„Pentru moment, Italia îşi pune la dispoziţie bazele şi, prin participarea noastră la coordonarea operaţiunilor, se va putea cere o participare a mijloacelor noastre”, a declarat şeful Guvernului italian în cadrul unei conferinţe de presă la ambasada Italiei la Paris, la încheierea summitului convocat la Elysee pe tema situaţiei din Libia. Coordonarea operaţiunilor „va fi realizată probabil de la baza NATO din Neapole”, a afirmat el.


David Cameron: „A venit timpul să se treacă la acţiune” în Libia


Premierul britanic, David Cameron, a apreciat, sâmbătă, că a venit momentul să se „treacă la acţiune” în Libia, într-un interviu acordat televiziunilor britanice la ieşirea de la summitul organizat la Paris. „Ghaddafi a vrut acest lucru. El a minţit comunitatea internaţională, el a promis încetarea focului, el a încălcat armistiţiul. A continuat să îşi brutalizeze propriul popor. A venit, deci, timpul să trecem la acţiune. Este urgent”, a declarat premierul conservator într-un scurt interviu pentru BBC şi Sky News. Liderul libian Muammar Ghaddafi „nu şi-a respectat promisiunile”, a insistat el, referindu-se la încetarea focului anunţată de Tripoli la scurt timp după adoptarea, joi seara, a rezoluţiei ONU, care autorizează o intervenţie împotriva regimului libian.

18 comentarii

Ciu Huhu 19-03-2011 - 21:40

Dumnezeul evreu al evreului Gaddafi SA-L PEDEPSESCA ASA CUM MERITA!

Spiridon 19-03-2011 - 22:02

Sa-mi atace eiffelu toti atacatorii!

radulescu 19-03-2011 - 22:03

Asa un psihopat dement si prost inca nu am intalnit,mai cu seama ca e made in Romania.
Un subiect onorabil nu ai,o replica mai inteligenta nu gasesti??
Stii numai sa blestemi,sa injuri……ce mai ca tziganii……
Fii atent ca Dumnezeu intoarce intotdeauna impotriva celui ce a blestemat.
Dracii sa te aibe in grija naparca imputita!!!!!!

Spiridon 19-03-2011 - 22:07

corect!

Ciu Huhu 19-03-2011 - 22:09

Dumnezeul evreu sa te pedepseasca si pe tine, VESNIC, EVREULE Spiridon-Radulescu evreu cu multe nickuri, sarmanii evrei, MULT RAU LE FAC GUNOAIELE CA TINE!

Spiridon 19-03-2011 - 23:25

Vous êtes une petite merde ennuyante. Suce ma bite!

Aolica 20-03-2011 - 09:46

asa e!

Ciu Huhu 20-03-2011 - 09:55

Mesajul in franceza e pentru tine Aolica!

Liviu 19-03-2011 - 23:46

Il doare pe Obomba si pe toti ailaNti in cot de „poporul libian” … Petrolul si gazele naturale libiene sunt problema lor ! Mai nasol este ca se inteleg pur si simplu ca la piata pe vietile si banii nostrii !!! Cat le-a facut jocul nebunul de Gadafi i-au permis sa-si aduca caprele sa pasca pe peluzele lor si i-au lins manutele iar acum cand nu mai este bun se duc cu bombardeaua peste el. Asa ii trebuie si lui si noua !

Spiridon 19-03-2011 - 23:53

incearca sa-si acopere rusinea majora, Irakul

Liviu 20-03-2011 - 14:46

Irak-ul nu-i afacerea lui Obomba. Asta ca sa vedem ca oricare ar veni la putere face acelasi lucru … Ce naste din pisica tot soareci mananca ! Da’ s-au inmultit cam mult sobolanii …

Didos 20-03-2011 - 08:47

Toata lumea stie ca ingamfatul Ghadaffi este vinovat de terorism si crime impotriva umanitatii,dar bombele si rachetele coalitiei nu stiu asta si nu se duc numai in capul liderului libian ci ucid fara discernamant. Sutele de oameni ce vor fi ucisi fara nici o justificare vor fi numiti , in mod pervers, „victime colaterale ” .Cu ce sunt mai buni,in acest caz , Obama, Sarkozi, etc. decat Ghadaffi. Eu cred ca s-ar fi gasit si alte modalitati de inlaturare de la putere a acestuia . Mai cred ca operatiunea trebuia sa se cheme :Vinovati-nevinovati libienii trebuesc executati !

Liviu 20-03-2011 - 14:43

Ingamfat-neingamfat si-a pus el cortu’ unde a vrut muschiul sau ?! Daca aia de se dau acum mari democrati si iubitori de popoare (mai ales arabe !) ar fi fost ceea ce ar fi trebuit atunci acum nu se ajungea aici … Iar teroriesmul si spalatura de bani si creiere s-a facut intotdeauna in cardasie. Oricum fraierii si sarantocii au platit intotdeauna …

Aolica 20-03-2011 - 09:50

Scarboasa coalitie a aprins razboiul civil.
Tot raul de la rusi si slugile franceze se trage.

Ciu Huhu 20-03-2011 - 10:20

Scirboasa coalitie pentru tine si stapinul tau Basescu care-i prieten cu Gaddafi, nasa?

Aolica 20-03-2011 - 10:27

tu nu vezi ce evreu musulman e Antonescu asta al tau, care mai e si ateu pe deasupra

Ciu Huhu 20-03-2011 - 15:00

Aiurezi ca de obicei!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult