Acasa Opinii Năstase ameninţă

Năstase ameninţă

scris de Marin Neacșu
25 afisari

Victorie! A mai ieşit un puşcăriaş din închisoare. De joi, România are un puşcăriaş mai puţin şi nu unul oarecare ci unul cu greutate. De fapt, ca să fiu sincer, nu ştiu sigur dacă a fost puşcăriaş sau puşcăriaşă, unii spun că da, alţii spun că nu, dar ce mai contează sexul, dacă a ieşit din puşcărie?

Cum a intrat se bănuieşte, Băsescu mustăceşte, Ponta ştie sigur. Cum a încercat să se sinucidă este încă o enigmă, Rus nu e străin, el doar a prevăzut că se va sinucide şi a trimis poliţaii exact în secunde care trebuia ca să îl scape şi să îi pună fularul pe gât. Cum de a scăpat de dosarul cartuşelor în plus găsite în casă nu spune nimeni deşi probele erau evidente, fapta condamnabilă, mai ales în cazul unor circumstanţe agravante, a unei condamnări în executare.

Revenind la circul sinuciderii, când s-a petrecut episodul, la cald, am crezut că am în faţă un mare act de demnitate seniorală, un fel de demisie de onoare din funcţia de cetăţean, un gest  onorabil, chiar dacă alţii îl considerau de laşitate. Dar după tot ce a urmat, mi-am dat seama că a fost o bătaie de joc, un circ mediatic al unui găinar care încerca să impresioneze opinia publică şi să câştige simpatia ei,  pentru a cumpăra cu ea clemenţa celor ce îl băgaseră acolo, ca şi Becali cu gâtul. Culmea, tot cu gâtul. Se poartă puşcăriaşii de lux cu gâtul avariat. Când ajung în puşcărie sau arest, marii oameni politici îşi scot pe sârmă toate bolile ascunse, perfuzia cu glucoză, plosca, ţucalul, drenele şi toate umorile posibile, pentru a vedea lumea cât suferă ei săracii. Jalnic. Numai copacii mor în picioare, buruienile mor călcate în picioare.

După nu ştiu câte capodopere scrise în puşcărie, după lecţiile de morală şi conduită cetăţenească date puşcăriaşilor fără ştaif, găinarilor care furau cu ţârâita, nu ca el, cu milioanele de euro, iată-l vesel, bine dispus şi déjà martirizat, în libertate. Perioada de puşcărie a fost benefică, boala de inimă care l-a ţinut câteva zile între Brădişteanu şi celulă, a dispărut, deci e şi puşcăria bună la ceva, viaţa nu îi mai e în pericol, aşa cum nu mai este nici a lui Becali de când a fost acasă, şi una peste alta, Andrei, fiul cel iubit a devenit şi el un adevărat bărbat, presa l-a ridicat şi i-a urmărit paşii şi i-a sorbit cuvintele, a devenit un viitor politician care s-a maturizat în greaua încercare prin care a trecut. A fost tot timpul alături de tatăl său, cu gândul, cu maşina, cu tira, atunci când a ieşit prima oară din închisoare, déjà ştie multe tertipuri, are stofă băiatul. Viitorul îi atârnă în faţă.

Adrian Năstase a ieşit cu barbă, adică e alt bărbat, mai macho acum, iar fiul şi-a lăsat şi el barbă ca să vadă toată lumea că aşchia nu sare departe de trunchi. Nici nu  a ieşit bine şi s-a apucat să dea sfaturi la mişto. Cum de devin atât de înţelepţi  toţi puşcăriaşii? Cum de simt toţi nevoia să ne înveţe pe noi, cei fără “şcoala vieţii” cum trebuie să trăim după ce au ieşit din puşcărie? Acum îi sfătuieşte ironic pe ziarişti să nu alerge cu maşinile, le mulţumeşte că i-au păzit imobilul din Zambaccian, el pleacă la Cornu, unde îl aşteaptă soţia să îi numere ouăle şi probabil şi pârjoalele.  Cele primite în puşcărie.

Dar cel mai important, domnul Năstase ne spune că puşcăria este o fabrică pentru recidivă . Cine a spus că Puşcăria nu scoate pe porţile ei oameni reeducaţi? “Am rămas același, încercările din ultimii ani cred că mai curând m-au întărit. Am nevoie de ceva timp pentru a lămuri proiectele pentru viitor” încă din primele cuvinte spunse la ieşire domnul Năstase nu lasă nici un dubiu asuprea efectelor puşcăriei asupra sa, a rămas acelaşi, nimic nu s-a schimbat, ba este şi mai tare, are câteva proiecte, iar puşcăria şi-a îndeplint rolul, a pregătit un recidivist. De acolo, din poarta închisorii, Năstase ameninţă că nu s-a schimbat de loc, este acelaşi om care a intrat în puşcărie, chiar mai puternic, un sinucigaş nereuşit, dar un politician întărit, care are unele proiecte “extravagante” pe care însă nu le poate spune. Păzea, acum cunoaşte personal şi criminali şi mardeiaşi, nu doar procurori.

Să vedem cine îşi va scuipa în sân primul.

38 comentarii

Dinu 23-08-2014 - 01:26

Neam de traista ai fost, neam de tarista diplomat esti si vei fi stimabile autor…
Te cobori mult cu acest articol, mai ales la trimiterile sexuale….Halal ziaristica …de canal!

jan dinu 23-08-2014 - 02:50

Vezi ma de curu tau ca ai propteaua bine ashezata !
Ia zii te bucuri shi tu …la prostata ??
JD-USA

UnUL 23-08-2014 - 07:15

Domnule Dinu, mă întreb cum poate un om normal (presupun că te pretinzi așa ceva) să sară în apărarea acestui hoț, escroc și miștocar de duzină care e Bombo.

Dinu 23-08-2014 - 01:27

…evident= „traista diplomat”…. s-a vrut!

neacsum 23-08-2014 - 01:37

Domnule Dinu, homosexualismul este o evidenta, orientarile domnului Nastase au fost dezbatute deja, nu vad ce v-a deranjat. Cand domnia sa invita jurnalistii sa ii numere ouale nu v-a deranjat trimiterea sexuala sau aia v-a placut? In alta ordine de idei, eu doar ma intrebam daca a iesit din puscarie un puscarias sau o puscariasa, pentru statistica, nimic altceva.

salut 23-08-2014 - 03:39

„neacsum
23-08-2014 at 01:37
Domnule Dinu, homosexualismul este o evidenta, orientarile domnului Nastase au fost dezbatute deja…”
========================

Serios? Uite, eu m-am intrebat intotdeauna unde sunt ziaristii care au dovezile acestei „evidente”.
Se pare ca matale esti unul dintre ei. Ai vreun film cand Nastase si-o tragea pe invers? Poze, ceva? Te-ai culcat cu el si ne povestesti din propria matale experienta? Ia uimeste pop-ulatia, ca Dinu de mai sus ti-a zis-o bine. Oi fi ajuns matale colonel, da’ tot ai negru sub unghii si pamant intre degetele de la picioare, mititelule !

Mircea 23-08-2014 - 08:14

Departe de mine gindul sa fiu avocatul lui Neacsu dar imi vine sa ma intreb si eu unde sunt dovezile ca Elena Udrea e amanta dictatorului ? As mai vrea eu si alte dovezi dar ce rost are sa le cer si mai ales de la cine ? Salut.

neacsum 23-08-2014 - 12:49

Poti oare tu sa imi dovedesti ca ziua are 24 de ore? Este un lucru atat de evident, incat se spune ca nu mai trebuie dovedit. Si totusi unii spun ca ar avea in realitate doar 16 ore si ca timpul se scurge mai repede. Pe de alta parte, cu ce masori atata vreme car rar gasesti doua intrumente care sa masoare timpul la fel. Dar si in cazul in care ai gasi, totul tine de cel care le regleaza, nu de timp. Asa ca nu mai cere dovezi. Homosexualismul lui Nastase a devenit axioma. Aproape nu mai trebuie dovedit.Fiecare crede ce vrea, eu cred ca este adevarat. Tu, probabil ai motivele tale sa crezi altceva. Chestie de mecanica , la fel ca in cazul ceasului. Ceasul tau arata altceva.

salut 23-08-2014 - 13:48

Du-te mah caricatura de aici. Ce „demonstratie” de handicapat! „Daca nu poti sa dovedesti ca maine ploua, ma’ta-i curva”
Daca asa colonel ai fost si prin armata, Nastase a facut bine ca ti-a dat un sut in coor. Nastase a fost, nu-i aşa?

neacsum 23-08-2014 - 19:34

Acuma nu ma mai mir ca ii iei partea poponarului. Dute si pupa-l unde ii place lui mai mult, poate te premiaza si pe tine.

UnUL 23-08-2014 - 19:44

Like, domnule Neacșu.

BULA 23-08-2014 - 08:57

Tov. colonel, sa nu va dea coyosul in judecata pentru calomnie si sa ramaneti fara pensie. O fi el „fetita”, dar nu aveti dovezi directe. Asa si Putin are mersul de parca i-ar fi tras-o careva. Nu poti sa stii care e treaba cu ei.

UnUL 23-08-2014 - 09:35

Parcă exista libertatea presei, Bulișor.

neacsum 23-08-2014 - 12:57

Unde am afirmat eu ca este homosexual?Eu am facut doar referiri la ceea ce se spune, la ceea ce a afirmat el si da, cred ca este adevarat. Fiecare are dreptul sa creada ce vrea despre un subiect dezbatut public si atat de mediatizat.

neacsum 23-08-2014 - 01:40

Vizavi de coborat, poate ai dreptate, subiectul, personajul nu merita dezbatut, dar cand vezi ca toti puscariasii ies pepost si dau lectii de morala, Miron Cosma este aparatorul drepturilor omului, Becali vrea sa fie seful comisiei juridice a senatului, Nastase amana de dragul nostru pretentiile la presedintie, parca iti vine sa le arati locul .

UnUL 23-08-2014 - 07:17

Din nou – MINUNE! – aveți dreptate, domnule Neacșu.

digital 23-08-2014 - 13:19

păi pe sistemul ăsta, neacsum, mai bine îi împușcă, ca să fie siguri că nu mai ies să dea lecții, ce zici?!
sau poate cel puțin pe viață, nu?!

UnUL 23-08-2014 - 14:12

Dacă tu, fost pușcăriaș, încerci să ne dai lecții, nu înseamnă că foștii pușcăriași au dreptul moral de-a o face.

digital 23-08-2014 - 17:18

hahaha!
fute-o-aș pă mătta!
hahaha!

UnUL 23-08-2014 - 17:22

Gerontofilule!

Mircea 23-08-2014 - 08:10

Trebuie sa recunosc cu mina pe inima ca de data asta articolul lui Neacsu mi-a placut si mai astept altele la fel.

BULA 23-08-2014 - 09:00

Ti-a placut ca a dat in Nastase, nu ca ar fi opera artistica. Dar trebuia sa se ia de jaful economic facut de el, nu de aspectele hilare.

Mircea 23-08-2014 - 09:48

Un pas mic pentru noi, un pas mare pentru Neacsu. (iti spune ceva ?).
De aici pina la jaful economic nu mai e mult si Neacsu poate sa faca si pasul asta (daca vrea).

neacsum 23-08-2014 - 13:00

Mircea, nu sunt trust de preesa, nu am conturi Elvetia, nu am partid care sa ma sustina si nici procurori sau securisti care sa ma informeze, deci nu am cum face eu un articol despre jaful economic. Am spus-o si o repet sunt un om cu opinie, nu un jurnalist de investigatie al unui trust de presa sau mogul.

neacsum 23-08-2014 - 12:41

Bula, fara a incerca sa te jignesc, nu vezi decat lucrurile de suprafata. Eu nu m-am luat de nimicuri, Pretentiile lui Nastase abia issit din puscarie nu sunt nimicuri cui un real pericol. Subiectul articolului nu il prezinta nici orientarile sale sexuale, nici maruile afaceri ci pretentiile si aroganta cu care ne anunta ca nu s-a svhimbat nimic si ca oricat ar sta in puscarie el a ramas acelasi si va face tot ce a facut si pana acuma. Numai ca unii se uita la forma si mai putin la continut. Este tipic celor superficiali.

Mircea 23-08-2014 - 13:41

Iarasi trebuie sa fiu de acord cu tine. Cred ca deja abuzez.
🙁

Mariana 23-08-2014 - 09:13

Acum dupa ce a facut si parnae , Nastase ne tine lectii de dreptate, morala si etica politica. Ar trebui sa taca pentru ca are pacate mult mai mari decat cele pentru care a stat la racoare. Nastase face parte dintr-o categorie de lighioane care s-au inmultit in Romania dupa Revolutie. El se crede capitalist , dar genetic si trecutul nu-l pot rupe de comunism si el a pastrat de la acestea aroganta si stilul dictatorial de conducere impus si PSD-ului.

neacsum 23-08-2014 - 12:42

Corect.

ancuta 23-08-2014 - 14:54

traiasca VICTORioas si CRIZanteneasca revolutie din decembrie 2012 a poporului beat muci impotriva PROPRIULUI POPOR ROMAN!
UUULLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

urbos 23-08-2014 - 15:02

Oricine face puscarie degeaba, are dreptul la orice. In plus, Nastase a fost condamnat din considerente politice, deci are dreptul sa latre si sa dea lectii cat poate si cat are chef.

UnUL 23-08-2014 - 15:26

Năstase a făcut pușcărie degeaba doar în capul tău cel cretin. De fapt, după câte a făcut, mai trebuia să stea îm pușcărie măcar vreo 10 ani,.

UnUL 23-08-2014 - 15:26

„în”

ancuta 23-08-2014 - 15:29

din pacate, nu numai in capul π-lui este „depozitata” asemenea scarna!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-08-2014 - 15:32

Macar cat tac-tu , DETZINUTUL de DREPT COMUN cu un 24 de anisori la …GHERLIT ! …PUSCARIABILE

UnUL 23-08-2014 - 15:39

Iar îl confunzi pe tata cu taică-tu, borfașul.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-08-2014 - 15:48

IMPOZIBIL _IMPOZIBIL
Priveste la …diferentza dintre urmasi !
Tu , mai ai 2/3 luni …
Si , calci pe urmele lu’h tac-tu
La …gherlit!

UnUL 23-08-2014 - 16:35

Boulene, nici chiar sub porcul de Ponta nu vor mai exista deținuți politici în România : suntem în UE. În schimb tu, cu escrocheriile tale pseudo-medicale, ai toate șansele să înfunzi pușcăria.

digital 23-08-2014 - 13:46

neacsum, nu vorbi cu păcat în regimul kiorului că nu se știe, ce și mai ales cum!
niciodată!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult