Acasa Actualitate-InternaSocial Rezidențiat. Peste 5.000 de absolvenți participă la examen

Rezidențiat. Peste 5.000 de absolvenți participă la examen

scris de A.B.
69 Afisari

Universitățile de medicină și farmacie organizează duminică, 17 noiembrie, o nouă sesiune a concursului de rezidențiat. La concurs s-au înscris 5.102 tineri absolvenți care candidează pentru cele 3.879 de locuri și posturi.

Admitere Medicina 2013. Mai mulţi candidaţi contestă subiecteleConform Ministerului Sănătății, 3.857 de candidați s-au înscris pentru locurile și posturile de la medicină. 964 vor susține examenul la medicină dentară, iar 281 au optat pentru concursul pentru domeniul farmacie.

Concursul se desfășoară în șase centre universitare din țară: București, Iași, Cluj-Napoca, Tg. Mureș, Timișoara și Craiova.

Examenul a început la ora 8.30, durează 4 ore și este sub forma unui test de tip grilă. Agerpres raportează că procentajul minim de promovare este 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu și se calculează la nivelul fiecărui centru universitar care participă la organizarea concursului.

Locurile și posturile se ocupă în ordinea punctajului de promovare obținut pe fiecare centru universitar, în limita locurilor și posturilor disponibile. Pentru fiecare domeniu va fi alcătuită un singur clasament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS