Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Document controversat. SCMD-CNSC şi USL, despre desfiinţarea DNA şi CCR

Document controversat. SCMD-CNSC şi USL, despre desfiinţarea DNA şi CCR

scris de M.A.
36 afisari

Curtea Constituţională a României, ANI şi DNA trebuie desfiinţate. Un document în acest sens a apărut joi în presă. USL neagă că este adevărat. Col (r) Dogaru, unul dintre semnatari, spune că USL a fost de acord.

Document controversat. SCMD-CNSC  şi USL, despre desfiinţarea DNA şi CCR

Document controversat. SCMD-CNSC şi USL, despre desfiinţarea DNA şi CCR

Pe 16 iulie, pe site-ul SCMD, era publicat un document (o pagină) semnat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin şi de colonelul în rezervă Mircea Dogaru (preşedintele SCMD), în calitate de reprezentant al Consiliul Naţional al Societăţii Civile Româneşti (CNSC). Acordul menţionează că liderii USL sunt de acord, „în principiu”, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale CNSC. „Începând din 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă defintivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus”, se mai arată în document.

Joi, 26 iulie, evz.ro şi postul de televiziune B1 au prezentat un document mult mai amplu. Pe lângă pagina iniţială, urmau şi altele cu solicitări ale CNSC. Cea mai importantă: defiinţarea Corţii Constituţionale (CCR), ANI şi a DNA.

Ponta acuză o intoxicare de presă

„Este o intoxicare tipică de campanie a PDL-ului disperat că pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagină în care se spune foarte clar că, începând cu 18 iulie şi până la debutul campaniei electorale parlamentare, deci până în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri. În rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiinţat Curtea Constituţională şi…sunt băgate de la PDL şi de la Băsescu, disperaţi fiind că pierd referendumul. E tipic, inctoxicările tipice de la PDL de natură securistă”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax. O poziţie similiară a fost adoptată de premier şi în timpul unei conferinţe de presă ţinută la sediul Guvernului, prilej cu care a avut u schimb de replici mai dure cu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei şi B1 Tv.

Document controversat. SCMD-CNSC  şi USL, despre desfiinţarea DNA şi CCR

Document controversat. SCMD-CNSC şi USL, despre desfiinţarea DNA şi CCR

Întrebat dacă USL intenţionează să desfiinţeze Curtea Constituţională, ANI şi DNA, premierul a răspuns negativ. „Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare. Cum să desfiinţezi DNA şi Curtea Constituţională ? Fiecare om mai exaltat poate să ceară orice, dar noi am semnat că am fost de acord cu un singur lucru: că o să discutăm până la începutul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva şi nici nu ne-a fost prezentat niciodată nimic altceva”, a mai spus premierul Victor Ponta.

„Lucrurile nu stau deloc aşa. Am semnat un document cu un ONG, aşa cum semnăm cu toate ONG-urile, un acord pe o singură pagină privind începutul unor discuţii. Nu am fost niciodată de acord cu desfiinţarea acestor instituţii. Nu suntem de acord şi nu vom discuta cu nimeni desfiinţarea acestor instituţii”, a precizat, la rândul său, Daniel Constantin, citat de Mediafax. El a spus, de asemenea, că acordul are o singură pagină, celălalt document reprezentând ceea ce dorea ONG-ul să discute. „Documentul are o singură pagină, iar anexa cuprinde câteva principii pe care probabil că ONG-ul respectiv vrea să-l folosească ca bază de discuţii cu noi, dar noi niciodată nu ne-am exprimat în legătură cu desfiinţarea acestor instituţii şi nu suntem de acord cu desfiinţarea lor”, a adăugat Daniel Constantin.

USL vorbeşte de manipulare

“O privire, nici măcar foarte atentă, arată oricui că ceea ce a semnat conducerea USL cu CNSC este o declaraţie de intenţie şi nu are nicio legătură cu documentele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Anexa prezentată în presă nu face obiectul acordului de colaborare. Ea nu a fost adusă la cunoştinţa conducerii USL şi foarte multe din punctele incluse pe respectiva anexă nu vor fi recunoscute de USL”, susţine USL, într-un comunicat. USL afirmă în mod ferm că, “cel puţin o parte din aceste puncte sunt inacceptabile pentru a fi parte a unei înţelegeri între organizaţii care îşi desfăşoară activitatea într-un stat democratic”. Uniunea Social Liberală susţine în mod ferm activitatea independentă a DNA, ANI şi Curţii Constituţionale, precum şi integritatea acestor instituţii, dar şi a întregului sistem de justiţie din România, se reliefează în comunicatul de presă. Totodată, USL precizează că activitatea şi integritatea acestor instituţii nu pot face obiectul niciunui protocol.

Ce scrie în documentul CNSC-SCMD

Organizaţiile membre ale CNSC afirmă că au un set de obiective imediate, printre care şi restaurarea democraţiei, în acest scop cerând „restaurarea democraţiei constituţionale participative, interzicerea strictă a amestecului Executivului în deciziile Legislativului şi ale puterii judecătoreşti”. De asemenea, CNSC mai enunţă: „Dreptul la justiţie obiectivă prin interzicerea amestecului Executivului şi politizarea actului de justiţie, desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS, etc. Încredinţarea atribuţiunilor acestora structurilor statului deja existente”.

De asemenea, CNSC propune respectarea dreptului la reprezentare parlamentară corectă prin anularea restricţiilor de tip poliţie politică şi „lustraţiilor”, a „actualului sistem electoral ticălos şi interzicerea migraţiei parlamentare”, depolitizarea structurilor militare de ordine publică, a învăţământului, justiţiei, TVR şi Radioului naţional, „depolitizarea conducerilor firmelor, societăţilor şi companiilor de stat, introducerea votului uninominal pur şi, în Codul Penal, a unor pedepse mari pentru frauda electorală, mita electorală şi fraudarea votului în Parlament.

Organizaţiile din CNSC mai vor modificarea Constituţiei în sensul acordării dreptului de suspendare a preşedintelui de către cetăţeni, printr-un milion de semnături, selectarea politicienilor pe baze profesionale, morale si diferenţierea politicii de partid de politicile publice, renunţarea la reforma administrativă a judeţelor. O altă propunere este promulgarea unei legi a răspunderii prezidenţiale ca CA al TVR să aibă în componenţă doi reprezentanţi ai CNSC, iar între membrii Consiliului de administratie ai TVR, dar si între angajaţii instituţiei să nu existe legături de gradul 1 sau 2 de rudenie.

CNSC reuneşte 53 de asociaţii, printre care Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR , Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), Federatia Naţională Unirea a Pensionarilor din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România, Sindicatul Tinerilor Profesori, Asociaţia pentru Promovarea Principiilor Europene în Noile Structuri ale Societăţii Române, Asociatia Pro Concordia – Craiova, Asociaţia Proprietarilor pe Legea 112 şi a Chiriaşilor din Casele Naţionalizate, Sindicatul Naţional al Revoluţionarilor, Liga Naţională a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, Asociaţia Românilor din Olanda, Federatia UNITESA a Personalului din Învăţământul Universitar, Forumul diasporei de pretutindeni cu sediul la Washington, Asociaţia Nationala a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate din Cadrul Instanţelor Judecătoreşti şi Parchetelor, Asociatia Nationala a Aviatorilor Profesionisti, Sindicatul Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor.

Colonelul (r) Mircea Dogaru de la SCMD spue că USL a fost de acord cu toate punctele

„Materialul este din ianuarie l-am discutat cu liderii USL până în luna aprilie, urmând să-l semneze ei atunci. Lista a rămas neschimbată, iar ei l-au semnat, iar o parte din obiective au fost îndeplinite”, a declarat colonelul în rezervă Mircea Dogaru pentru gandul.info. El a precizat că liderii USL nu au avut obiecţii asupra niciunui punct cuprins în acest document.

Curtea Constituţională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice. Noi spre exemplu suntem în proces cu Curtea Constituţională de doi ani negându-i dreptul la existenţă pe baza faptului că legea de funcţionare a Curţii Constituţionale excede Constituţia. Toate legile apărute cu aprobarea acestor indivizi care nu au nicio legătură cu justiţia, sunt nule de drept”, a subliniat colonelul Mircea Dogaru.

Întrebat de gandul.info dacă cei de la USL sunt de acord cu aceste puncte, liderul SCMD a spus că cei de la USL sunt de acord cu toate punctele cuprinse în lista de obiective. Mai mult, el a susţinut că cei de la USL au avut la dispoziţie documentul patru luni de zile. „Ei au avut patru luni acordul la dispoziţie, l-au semnat şi nu au avut nicio obiecţie. Curtea Constituţională dublează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA dublează Parchetul General, nu se justifică. Sunt instituţii bugetivore, care nu se justifică şi care dublează instituţii ale statului şi arme politice în mâna unora şi altora. Le-a făcut Năstase pentru el şi au încăput pe mâna altora, dar asta e altă problemă. Ei au semnat protocolul cu noi. Materialul respectiv l-au avut la dispoziţie patru luni”, a declarat pentru gandul.info Dogaru.

Citeşte aici Documentul cu cererile CNSC-SCMD

8 comentarii

pathfinder 26-07-2012 - 16:15

Aoleoooooooo.
Daca Po(a)nta chiar a semnat hartiile astea se cam poate linge la bot.

BULA 26-07-2012 - 16:56

Tov. col. Neacsu, mai scrieti domnule o poezie din aia frumoasa, de bucurie ca va da USL pensii babane. Am vazut ca aveti talent, cand va pica bani in plus la buzunar. Sa-i chetuiti sanatos si sa-i dati si la „pacanele”, cum facea tov. general Stanculescu.

Europeanuul 26-07-2012 - 20:09

Ponta declara ca documentul prezentat este “diversiune“ pedelista Semnatura liderilor USL apare numai pe prima pagina (sincer sa fiu sint convins ca numai dirlii intr-o ureche de genul lui Vadim Tudor ar putea cere desfintarea CCR).

Pentru mine este evident ca Macovei a prezentat o facatura “eftina“ pusa la cale in laboratoarele propagandistice PDL pentru a acoperi scandalul Vilei Dante si cheltuielile pe spa-urile lui Basescu. Totodata Macovei probabil doreste sa demonstreze si ca nu a “dezinformat“ opinia publica externa cu privire la intentiile anti-democratice si lovitura de stat data de USL. Macovei prezinta evidenta 🙂

jan dinu 26-07-2012 - 23:37

––– DOCUMENTUL –––
A ajuns la Uniunea Europeana & NATO !!
Gata – It’s OVER !!!
Tick Tack … Tick Tack … Ponta & CrinA – terminat !
JD-USA

Pantelimon Ilfoveanu 27-07-2012 - 17:32

Un impostor care se da drept ofiter, doreste sa devina nr.1 in Romania. Prin manipulare,dezinformare si minciuna a reusit sa dezbine fostii militari. CINE NU E CU NOI E IMPOTRIVA NOASTRA!- este lozinca sub care fostul tucalar al lui Ilie Ceausescu terorizeaza, de prea mult timp, societatea romaneasca. Arogant,violent intr-un limbaj suburban, s-a inconjurat numai de frustrati ce au umbracat din erare haina militara, sau carieristi avizi de bani si functii, in special din cei care in activitate nu au comandat nici cel putin un rchipaj ( cea mai mica subunitate formata din 3 sau mai multi militari. Adevaratul pericol nu il reprezinta insa „colonelul” facut la apelul bocancilor ci „liderii USL care sprijina elucubratiile acestui paranoic, iar atunci cand li se demonstreaza negru pe alb tampeniile facute neaga fara sa clipeasca in ciuda evidentelor video si audio de netagaduit. Daca pana ieri eram decis sa merg la referendum azi m-am hotarat sa nu fiu partas cu un „joc murdar si perfid” demn de miscarea bolsevica din timpul revolutiei ruse. Basescu e mic copil pe langa acesti avizi de putere uslisti sptijiniti de sindicatul rosu al lui Dogaru care mai ieri striga „moarte FMI si UE”. Romani ajunge cu minciuna, impostura, ura si hidosenia lui Felix motanul – ADEVARATUL CONDUCATOR AL PUCIULUI USL-IST, cum singur se lauda inca din februarie. Stimati adevarati militari prinsi in mrejele sindicatului rosu al „tucalarului lui Ilie Ceausescu” nu mai urmati elucubratiile paranoide ale „marelui lider mic”, aratati ca juramantul depus nu se uita si nu va tradati tara la greu. Dumnezeu sa ne

digital 27-07-2012 - 19:00

județul ilfov-com.pantelimon?!
sau com.ilfov-jud.pantelimon?!
bine că te-ai răzgândit,dacă venea-i tu la vot sigur pornea ww3!
ne-a trecut glonțul pe lângă…..Dumnezeu să-ți ajute că nu votezi,retardatule!!!!

digital 27-07-2012 - 19:01

ce tăiați mă postările,iar v-ați imbecilizat?!
e caniculă mare la voi?!
aici e cool!

DXN 27-07-2012 - 19:19

Gastele aste de antonescu si ponta au fost duse cu presul de nebunul dogaru, caruia ii lipsesc multe doage!
Acest document este proba PENALA INTERNATIONALA, deoarece ESTE „complot” la distrugerea institutiilor democratice ale unui stat UE/NATO!
Vezi Regulamentul obligatoriu NOS Strategy.
Hai dragomire, batca ca voi nu sunteti niste bate ca dobre, stiti ce inseamna asta, ati facut instructie NATO, stiti ce-i aia „NOS”.
😉

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult