Acasa Actualitate-InternaSocial Evaluarea Naţională 2022. Subiecte și bareme limba română

Evaluarea Naţională 2022. Subiecte și bareme limba română

scris de C.F.V.
152 afisari

A sosit şi ziua mult aşteptată pentru aproape 156.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a – începe Evaluarea Naţională. După luni de pregătire intensă, cu meditaţii pentru mulţi dintre ei, marţi susţin prima probă scrisă la limba şi literatură română. Accesul în sălile de exemen s-a făcut între orele 8:00, şi 8:30. Foarte important, copiii trebuie să aibă cu ei un act de identitate valid şi instrumente de scris cu cerneala sau pastă albastră.

Evaluarea Naţională 2022. Subiecte și bareme limba română

Proba începe la ora 9:00, când copiii vor primi broșura cu subiectele și hârtiei ștampilată pentru ciorne. Timpul de redactare a subiectelor este de două ore, timp în care desfășurarea probei este monitorizată audio și video. La ora 11:00 examenul se încheie, iar copiii sunt așteptați în afara școlii de părinți și de profesorii lor de limba română. Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. Ministerul Educației a publicat, anul trecut, și câteva sfaturi pentru candidați, valabile și la examenul acesta.

 Evaluarea Naţională 2022. Subiecte și bareme limba română

Ar fi bine ca elevii să citească cu atenție toate subiectele pentru a se familiariza cu ele, cam cinci minute în total, apoi este de dorit să își repartizeze timpul pentru fiecare subiect și să înceapă cu cel pe care îl stăpânesc cel mai bine, să îi facă în minte sau pe ciornă un plan schematic de rezolvare, iar în situația în care constată că există riscul de a depăși durata de timp alocată subiectului este preferabil să încheie fraza și să continue cu un alt subiect. Ar trebui, dacă pot, și să rezerve un interval de 10-15 minute la final pentru citirea și verificarea întregii lucrări. În caz că descoperă că au greșit ceva, copiii au voie să corecteze și pot să ceară sfatul supraveghetorilor despre cum pot face aceste corecturi astfel încât să nu fie considerate semn particular pe lucrare.

VEZI AICI Subiecte și bareme limba română

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult