Acasa Opinii Sanitarii

Sanitarii

scris de Marin Neacșu
6 afisari

Hoplosternum thoracatum – Peştele sanitar.Nu este un peşte pretenţios la condiţiile de mediu. Se mulţumeşte cu o temperatură de 18° C, nu este pretenţios la calitatea apei şi mănâncă orice de pe fundul bazinului. În general are nevoie de acvarii mari, de cel puţin 120 l, bine plantate şi cu multe ascunzători.

Marin NeacsuCine are sau a avut acvariu ştie cât de folositori sunt aceşti peşti într-un acvariu. Nu sunt frumoşi, nu sunt agreaţi de ceilalţi peşti, practic nu plac nimănui, nici chiar iubitorilor de peşti de acvariu, dar au o mare calitate, aşa cum spune şi în prezentarea lor, manâncă orice de pe fundul bazinului, inclusiv ce elimină sau vomită ceilalţi peşti mai frumoşi şi mai puţin folositori, dar care au calitatea că dau frumos la capitolul imagine şi bucură simţurile stăpânului.

Ei bine, fiecare acvariu are asemenea peşti. În acvariul puterii, aceştia se ştiu şi apar întotdeauna pe sticlă, pentru a spăla sau curăţa imaginea şi fundul acvariului. Cum apare o mizerie pe posturi, cum face câte un peştişor auriu vre-o gafă sau apare câte o lege  sau un subiect mai sensibil, cei care se fac responsabili de mizeria apărută se fac nevăzuţi şi pe post apar sanitarii. Fie că se numesc  Popoviciu, fie Canacheu, fie Tălmăceanu, Vişan, sau Toader, aceştia ies conştiincioşi  şi cu o detaşare incredibilă, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic, aspiră tot, indiferent din partea cui, indiferent în ce cantitate, imuni la tot ce se spune sau discută pe lângă ei. Nu am crezut că pot exista astfel de specimene în ”regnul” uman. În regnul animal este hiena, care se hrăneşte cu stârvuri, lăsând oasele hoiturilor albe, diminuând focarele de infecţie. Viermii fac acelaşi lucru din rândul nevertebratelor sau târâtoarelor.

Dar cei cu care se aseamănă cel mai mult cei 5 cavaleri ai PDL  sunt sanitarii. Aceştia, nesuferiţi pentru unii, enervanţi pentru alţii, priviţi cu milă de peştii ”de rasă,”, au făcut curăţenie după toate  lăturile colegilor: şi după socotitoarea Anastase, şi după Legile lui Boc, şi după concedierile lui Igaş, şi după corupţia din vămi. Şi cu toate astea, colegii îi privesc cu condescendenţă, adversarii cu dispreţ, stăpânii cu milă, dar din când în când mai sunt mângâiaţi părinteşte pentru că fără ei s-ar umple acvariul de dejecţii.

2 comentarii

Parole 18-06-2011 - 22:35

vă dau un sfat incomod dar util eternităţii pe care o visaţi
renunţaţi la cronici ce nu vă exprimă decât inutilitatea publică

GHE.PLOTOAGA 22-06-2011 - 07:40

Iar eu iti dau tie sfatul de a face un bine comun pe forum si de suck the dicks tuturor forumistilor. Astfel iti vei dovedi utilitatea publica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult