Acasa Stiinta-ITIT Pentagonul interzice jocul video „Medal of Honor” in toate bazele militare

Pentagonul interzice jocul video „Medal of Honor” in toate bazele militare

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Pentagonul a dispus retragerea din toate centrele de distractie din bazele militare nord-americane a jocului video „Medal of Honor” care, in cea mai recenta versiune a sa, permite ca unul dintre jucatori sa atace trupele nord-americane virtuale, a informat presa locala, transmite marti Efe.


Potrivit revistei PC Magazine, generalul Bruce Casella a explicat ca jocul a fost retras din respect fata de soldati si fata de familiile lor din intreaga lume. La randul sau, lantul de magazine Gamestop, care vinde jocuri video in bazele militare, a indicat intr-un comunicat ca sustine pe deplin decizia luata si „intelege ca, in cazul optiunii jucatorilor multipli, una dintre parti va prelua rolul unui combatant taliban”. Noua versiune a jocului video, produs de Electronic Arts, adauga scenarii si „personaje” seriei lansate in 2002, elogiata puternic in mediile militare, transmite Agerpres. In cadrul versiunii interzise recent, unul dintre jucatori poate ocupa rolul talibanilor, iar aceasta optiune, care implica atacuri virtuale impotriva „soldatilor nord-americani si ai coalitiei”, i-a jignit si infuriat pe militarii care au participat la luptele reale sau pe familiile care au suferit de pe urma razboiului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS